Placintele cu ciuperci si tarhon

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 3896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare, tocata
  • ulei, pentru prajit
  • 450 gr mix de ciuperci, injumatatite sau taite in 4 daca sunt prea mari
  • 200 gr mazare congelata, decongelata
  • ½ lingura tarhon
  • 180 ml smantana grasa
  • 250 gr aluat foietaj
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu ciuperci si tarhon:

Prajeste ceapa usor in putin ulei pana ce s-a inmuiat si incepe sa capete o culoare aurie, aprox.10 minute.Adauga ciupercile si prajeste-le timp de 5-10 minute, pana ce capata o culoare maronie, iar lichidul din tigaie s-a evaporat.Adauga mazarea, tarhonul si smantana.Lasa-le sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi asezoneaza-le.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase individuale termorezistente (sau poti folosi un singura vas mai mare).

Taie 4 cercuri din aluatul foietaj care sa fie cu aprox. 2 cm mai mari decat gura vasului.Periaza marginile vaselor cu ou apoi aseaza cercurile de aluat peste fiecare vas, apasand marginile aluatului pentru a se lipi.Periaza placintelele cu ou, apoi coace-le timp de 25-30 minute, pana ce aluatul s-a umflat si a capatat o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca rapida cu pui si legume