Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 3863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 25 gr unt
  • 340 gr mix de ciuperci salbatice, curatate si tocate
  • 50 gr branza topita
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 ou, batut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte pufoase cu ciuperci salbatice:

Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile.

Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul din tgaie s-a evaporat.Asezoneaza ciupercile dupa gust, ia-le de pe foc, apoi amesteca-le cu branza topita, patrunjel si usturoi.

Traseasa o margine de 1cm grosime fiecarui cerc, apoi imparte amestecul de ciuperci in centrul cercurilor.Periaza marginile cercurilor cu ou, apoi da-le la copt 30-40 minute, pana s-au umflat si au devenit aurii.Tartele se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte pufoase cu ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute