Mazare in sos de rosii

de laylalala in Mancaruri de post, 12 Mai 2010 | 9135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml bulion de rosii (sau pasta de rosii)
  • 300 gr mazare din conserva, scurse
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un praf de nucsoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite busuioc tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare in sos de rosii:

Intr-o cratita, se amesteca amidonul cu putina apa rece, pentr-u a-l dizolva si pentru a nu avea cocoloase.Se toarna bulionul de rosii/pasta de rosii si se amesteca.

Se pune pe foc potrivit si se adauga condimentele.Se lasa sa fiarba 10 minute, pana se obtine un sos de rosii gros, amestecand din cand in cand.

Se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba 5 minute.Se toarna in boluri si se serveste.Se poate servi ca garnitura la ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)