Sufleu de morcovi cu dovlecel

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 14810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare, tocata mare
  • 2 linguri faina
  • ½ cana lapte
  • 4 oua, separate
  • 1 dovlecel potrivit, ras
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de morcovi cu dovlecel:

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.
Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita.

Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca.

Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase.
Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de morcovi cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc cu legume