jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI200
Retete

Cordon bleu

In Pui la 19 Iun 2010

taiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta , dam acest rulou prin faina (sunca sau parizerul daca e proaspat este putin umed si se prinde...

Drob de vinete

In Mancaruri de post la 19 Iun 2010

se curata vanata si se taie cubulete se pune la fiert in apa cu sare 15 min se scot din apa sa se scurga separat calim ceapa si ciupercile cand sunt gata se amesteca cu vinetele ,verdeata, delicat si doua oua la sfarsit punem si grisul asezam compozitia in forma de cozonac si mai...

Ciorba de burta

In Supe/Ciorbe la 19 Iun 2010

Se spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul. Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si morcovii. O lasam sa fiarba foarte mult si probam cand este fiarta ,scoatem o bucatica si vedem daca este...

Prajitura Coca-Cola

In Prajituri la 17 Iun 2010

Blat: 4 albusuri se bat spuma cu zaharul,se pun treptat cele 12 linguri de coca-cola, apoi se pun galbenusurile, praful de copt, lingura de cacao si faina/ Crema: Cele 400ml de lapte se pun pe foc cu cele 200g de zahar dar numai jumatate din lapte se amesteca cu cele 4 linguri de...

Gem cocktail

In Dulceata / Gem la 15 Iun 2010

Se curata fructele de samburi ,portocala si marul de coaja se taie bucatele si se baga la blender. Sse pune si apa si se amesteca bine pana se face o pasta din aceaste fructe ,se pun pe foc cu zaharul si se fierb pana se leaga foarte bine

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 15 Iun 2010

Socata reteta bunicii Se spala florile de soc si se pun intr-un vas mai mare sau oala mai mare. Se pune zaharul si se amesteca foarte bine ca sa se topeasca ,se adauga zeama de la lamai si se mai taie inca o lamaie felii si se pune fara a se stoarce. La sfarsit dizolvam si drojdia dupa care...

Tort de ciocolata

In Torturi la 15 Iun 2010

se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min crema...

Raffaello pentru copii

In Prajituri la 14 Iun 2010

Se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a inceput sa fiarba bunem grisul in ploaie ,cand s-a ingrosat ca la budinca stingem focul adaugam untul de cocos si-l incorporam dupa care adaugam zaharul vaniliat ,nuca de cocos si esenta de vanilie Incepem sa formam bilute si la mijloc punem o...

Ciorbita de pui ca la tara

In Supe/Ciorbe la 14 Iun 2010

Spalam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe sa fiarba luam bine spuma deasupra. Tocam legumele cubulete, ceapa marunt si le punem si pe ele la fiert. Cand au fiert amestecam fideaua cu Delikatul. Punem sucul de rosii dupa care fideaua si o...

Tort cu branza, biscuiti si fructe

In Torturi la 14 Iun 2010

Se sfarma biscuiti cu sucitorul si se amesteca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care face-ti tortul si dati-l la rece. Intre timp cele 5 foi de gelatina se inmoaie in apa rece. Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie. Incalzeste...

Gogosari in sos pentru friptura

In Pt. carne la 14 Iun 2010

  Gogosarii taiati fideluta se oparesc in compozitia facuta din otet, zahar,ulei,sare, pasta de tomate si foile de dafin. Se oparesc cam 10-15 min. Se scot se asaza in borcane se toarna compozitia in care i-am oparit, peste ei. Se incinge cuptorul si bagam borcanele stingem focul...

Ardei umplut cu multe legume si carne de curcan

In Mancaruri cu carne la 14 Iun 2010

Legumele se dau pe razatoare, carnea de curcan se taie cubulete si ceapa se toaca marunt si incepem sa amestecam ingredientele. Legumele, orezul, carnea, le condimentam, la sfarsit punem ouale si ardeii dupa ce au fost curatati si spalati incepem sa-i umplem. Dupa ce i-am umplut se pun intr-o...

Pui la punga maggi cu legume fierte pe abur

In Pui la 13 Iun 2010

se pun pulpele  in punga maggi impreuna cu condimentele si se lasa la cuptor o ora iar legumele se curata se spala si se condimendeaza cu delicat se pun in aparatul de fiert cu abur si se lasa 40 de min foarte usor si nu muncesti deloc legumele ies super ,sunt mult mai delicioase...

Tiramisu reţeta in varianta mea

In Torturi la 13 Iun 2010

Tiramisu reţeta in varianta mea Se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul  Se adauga frisca lichida si se amesteca in continuare pana se face ca o crema Separat se bate albusul de ou, apoi se amesteca cu crema. La sfarsit se incorporeaza gelatina care a fost...

Tocanita de rosii cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 13 Iun 2010

se taie ceapa solzisori si ardeiul fideluta si se calesc se adauga rosiile din conserva si se mai pune o cana de apa peste se lasa sa fiarba la foc mic pana scade bine la sfarsit se adauga un ou intreg si se amesteca se serveste cu mamaliguta calda eu am facut mamaliguta la...

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

In Prajituri la 13 Iun 2010

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul bine, se adauga galbenusurile frecate cu putina sare, se aduaga uleiul si la sfarsit se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in compozitite usor. Eu am uns o forma de silicon si am...

Dintii negresei

In Prajituri la 13 Iun 2010

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10...

Pasca mea

In Prajituri la 4 Iun 2010

Mod de preparare: laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina. Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi...

Paine neagra cu seminte

In Piine la 2 Iun 2010

Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina. Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit...

Varza dulce cu mamaliguta la microunde

In Mancaruri de post la 2 Iun 2010

se curata ceapa si se taie solzisori dupa care o calim in uleiul de masline impreuna cu carnatul care a fost taiat rondele se spala varza si se taie foarte marunt dupa care se freaca cu sarea si se adauga peste ceapa calita ,se pune apa (cat sa o acopere in totalitate) se lasa sa fiarba la...

Bomboane de ciocolata cu visine

In Prajituri la 2 Iun 2010

scurgem visinile din compot si le tapetam cu un servetel sa nu aiba sirop pe ele topim ciocolata si adaugam lingurita de ulei dupa care introducem fiecare visina pe rand in ciocolata si le punem la uscat pe o foaie de copt pe partea lucioasa se desprind mai repede

Goffre

In Prajituri la 2 Iun 2010

separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma intr-un alt castron amestecam galbenusurile cu laptele proaspat si untul topit se adauga zaharul pudra dupa care incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se omogenizeaza cand s-a...

Prajitura "Tavalita"

In Prajituri la 1 Iun 2010

Se topeste untul se amesteca cu zaharul si oul pana se omogenizeaza bine,se adauga mierea ,laptele si la sfarsit faina cu praful de copt si cacaoa. Se da la cuptor la foc moderat timp de 30-45 min Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si se taie in forma patrata Glazura: Se...

Salata de rosii cherry cu branza

In Salate la 1 Iun 2010

se spala rosioarele si castravetii.  Se curata ,ceapa si ardeiul se taie rosioarele in doua ,castravetii felii ,ceapa rondele si ardeiul solzisori se pune un strat din fiecare pana se termina toate se adauga uleiul ,sare si la sfarsit adaugam branza rasa

Suc de portocale

In Cocktail la 1 Iun 2010

Se storc portocalele si lamile,se adauga zaharul si la sfarsit apa. Daca doriti puteti pisa o frunza de menta ,ii da un gust delicios

Rulouri cu crema de vanilie

In Prajituri la 31 Mai 2010

se taie foietajul in fasii subtiri si se ruleaza pe formele de rulouri se ung cu ou deasupra si se coc 20-25 min se scot si se umplu cu crema de vanilie preparare crema vanilie : se face bundinca conform instructiunilor de pe pachet si dupa ce am luat-o de pe foc punem margarina taiata...

Eclere

In Prajituri la 31 Mai 2010

 Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si unt /margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand...

Tort cu rulada si crema de iaurt

In Torturi la 31 Mai 2010

se amesteca zaharul cu iaurtul bine pana se incorporeaza tot zaharul si il dam la frigider punem gelatina la inmuiat in apa si o lasma deoparte 10 min batem frisca lichida bine ,dupa ce s-a batut desfacem gelatina pe abur si o incorporam in frisca batuta scoatem si iaurtul cu zaharul din...

Ciorbita de legume cu rosii

In Supe/Ciorbe la 31 Mai 2010

Se curata legumele, se taie cubulete, cartoful, telina o dam pe razatoare, le calim cu o lingura de ulei dupa care punem apa sa fiarba. Le lasam sa dea in clocot si dupa aceea le dam la foc mic sa fiarba cam o ora si 30 de minute. Cand au fiert, punem plicul de supa crema de rosii si cu rosiile...

Trandafiras din gris pentru copii

In Mancare copii la 31 Mai 2010

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul in ploaiesi albusurile batute spuma. Daca compozitia e prea tare puneti putin lapte in ea. Se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu gris la foc mic. Cand este coapta o scoatem din forma, o punem intr-un castron si o oparim cu un litru...

Afisate 181 - 210 din 214 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Retete preferate
Tort parfait

Voturi:20

Cartofi de cacao

Voturi:28

Kievskaia

Voturi:24

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]