Eclere

de jolygina in Prajituri, 31 Mai 2010 | 8630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • 150 ml lapte
  • • 100 ml apa
  • • un praf de sare
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 65 gr unt sau margarina
  • • 150 gr faina , cernuta
  • • 4 oua
  • Umplutura si decor
  • • 2 plicuri pudding (din comert), preparat conform intructiunilor de pe ambalaj
  • •500ml frisca lichida
  • 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina o tava de copt.

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si unt /margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.

Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste batoane,care se ung putin cu lapte deasupra.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.

Se pune frisca batuta peste pudding dupa care totpim ciocolata si pune la 200g o lingurita de ulei sa aibe luciu,dupa care daf fiecare capacel de la ecler prin aceasta ciocolata

Se lasa la rece si se servesc a doua zi.

POFTA MARE!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

31.05.2010, 23:08

Wow, ce apetisante ! Imi plac foarte mult, dar ultima data nu mi-au iesit. N-au crescut si a iesit uleiul din ele. De ce oare ?

ela 1

01.06.2010, 00:23

si mie imi plac si tot spun ca o sa fac,ca tot le-am vazut pe aici

jolygina 1

04.09.2011, 16:10

apucate de treaba atunci ela

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de ciocolata