Dintii negresei

de jolygina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 7234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina rama
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • 200 g nuca taiata
  • 100g stafide
  • 50 g cacao
  • piscoturi de sampanie
  • esenta de rom pentru a stropi piscoturile
  • 100g +o lingura de ulei pentru glazurat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dintii negresei:

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca taiata, stafidele, cacaoa si 5 linguri de faina. Se amesteca continuu lasand compozitia sa fiarba 10 min. Daca vi se pare prea tare puneti si putin lapte.

Intr-o forma de chec punem o folie de aluminiu, in care punem jumatate din compozitia de mai sus, punem un rand e piscoturi, le stropim cu esenta de rom si punem restul de compozitie sau puteti face mai multe straturi.am topit 100g de ciocolata amaruie si am pus o linguta de ulei si am glazurat prajitura

Se da la rece pana a doua zi sau pana vedeti ca s-a intarit. Eu am pus si fulgi de migdale peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dintii negresei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

elena1988 1

12.01.2011, 14:31

foarte bine arata

RuxyRux 1

12.01.2011, 14:34

E grozava...si e bine ca ai poze macar...eu cand habar nu aveam de siturile de gastronomie...nici ca le pozam felicitari din nou

jolygina 1

04.09.2011, 16:15

multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu dulceata si nuci