Paine neagra cu seminte

de jolygina in Piine, 2 Iun 2010 | 6161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml de apa calduta (doua pahare normale)
  • un sfert dintr-un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 750 g de faina neagra
  • fulgi de seminte
  • 4-5 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu seminte:

Se pune drojdia intr-un castron, se pune apa, zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc ingredientele, dupa care se pune treptat faina. Daca vi se pare ca mai trebuie faina si coca este prea moale, mai puteti pune o mana de faina. Se framanta bine pana devine o coca consistenta. La sfarsit se pune uleiul si se mai framanta pana se incorporeaza in coca rezultata.

Se lasa la crescut la un loc cald 30 de min dupa care se ia se unge o forma de cozonac, se imparte coca in trei si se impleteste. Se mai lasa 15-20 de minute sa creasca se unge cu ou deasupra si se pun fulgi de seminte. Se lasa cam 45-60 de minute la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 18:13

ce frumos ti-a iesit.................felicitari si 5 furcu...................

lia maria 1

02.06.2010, 20:00

a crescut frumossi eu am facut azi, tot neagra cu seminteam s-o postez si eu maine5 furculite

jolygina 1

04.09.2011, 16:14

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala