Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

de jolygina in Torturi, 25 Mai 2016 | 2967 vizualizari

 

Tortul  Luki de ziua lui
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema de iaurt
  • 500 g frisca lichida
  • 250 g iaurt simplu
  • Pentru jeleu
  • 1kg de capsuni
  • 200 g zahar
  • Un pachet foi de gelatina
  • O lamaie -zeama si coaja
  • Pentru ornat
  • bomboane de ciocolata 250 g 
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de capsuni:

Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou.

In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp punem gelatina la inmuiat 10 min .cand a inceput sa fiarba capsunile mestecam pana se topeste zaharul. Luam de pe foc lasam sa se raceasca 5 min apoi adaugam gelatina si mestecam pana se topeste toata.

Pregatim frisca apoi incorporam iaurtul usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule

Cu ajutorul unui inel asamblam tortul astfel: pandispanul cu cacao apoi jumatate din crema de iaurt punem apoi 10 min la congelator pentru a se intari putin apoi asezam jumatate din jeleu

Pandispanul simplu insiropam adaugam restul de crema de iaurt apoi iar dam putin la rece adaugam jeleul si lasam la rece cateva ore bune.

Eu am ornat cu ciocolata si bomboane de ciocolata cu jeleu de morcov facute tot de mine .

Pentru marginea tortului am folosit o folie cu bule pe care am topit ciocolata si am lipit o pe marginea  tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca si zmeura