ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Aperitive / Garnituri

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile feliate daca nu sunt iar la sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si se lasa deoparte. Se bat bine ouale cu un praf de sare, adaugand cate putin ulei, apoi iaurtul, se mixeaza bine totul si se adauga faina cu praful de copt, amestecand...

Ochelari cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2016

Foitajul dezghetat la temperaura din bucatarie, se intinde, pana la jumatate se unge cu un fel de pesto iar in partea opusa cu alt fel; se ruleaza pana la mijloc ambele parti, se strange putin ruloul,se pune la congelator 5-10min ca sa se taie mai usor. Dupa acest timp, se taie ruloul in felii...

Chec provensal

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2016

Se bat bine ouale cu un praf de sare si piper, se adauga faina cu praful de copt, untul topit, laptele, se amesteca bine, apoi dovlecelul si cascavalul rase, maslinele, rosiile si rozmarin taiate marunt, tonul din conserva cu tot cu ulei, se omogenizeaza totul bine, se condimenteaza daca e cazul,...

Pastarnac crocant

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2016

Se curata radacinile de coaja, se spala, apoi cu feliatorul de legume se taie felii subtiri, se pun imediat la prajit in baie de ulei, se trece mereu cu spumiera printre ele sa se rumeneasca bine toate dar fara sa se arda, apoi se scot pe prosoape de hartie. Intr-un bol se amesteca sarea de...

Mini omlete cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Intr-un castron se bat ouale,se adauga ceapa curatata si taiata marunt,cascavalul ras iar dupa omogenizare se condimenteaza dupa gust Se imparte compozitia in forme diferite mici,se pun pe tava cuptorului si se coc 10min;se scot din forme,se pun pe farfurie si se servesc cu rosii si castraveti.

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Se scoate pulpa de la avocado,se pune intr-un bol impreuna cu usturoi,sare,si pentru inceput 1lingurita de zeama de lamaie; se paseaza totul cu blenderul vertical,se potriveste de gust,daca mai e nevoie de sare si zeama de lamaie,apoi se rastoarna intr-un bol si se serveste cu chipsuri.

Oua de prepelita gratinate

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

In tigaia cu jumatate din unt,se calesc ceapa si ciupercile taiate suvite,dupa ce a scazut apa din ele se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru apoi se imparte in vase ramekin unse cu restul de unt; Deasupra se sparg cate oua doreste fiecare,se adauga smantana la fiecare vas,se...

Miniclafoutis cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Intr-un vas se amesteca ouale batute cu lapte,sare,piper,smantana,busuioc si branza rasa; se imparte compozitia in forme mici unse cu unt,deasupra se pun cate 2rosii cherry si se lasa la cuptor pana se rumenesc deasupra,aproximativ 20min apoi se servesc direct din forme.

Aperitiv cu rosii uscate, mozzarella si carnati

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2014

Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare,se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta,piper,laptele si uleiul amestecand pana rezulta o pasta fina; se incorporeaza carnatii taiati rondele,rosiile taiate fin,mozzarela taiata cuburi si cascavalul ras;se rastoarna in tava...

Flori de dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2014

Florile se tin cateva minute in apa rece pentru a iesi gazele care se ascund. Se rupe cu grija pistilul din flori si se lasa deoparte. Mozzarella se taie felii, peste fiecare se pune cate un fileu de peste apoi se introduc in floare. Se rasucesc putin capetele sa nu se desfaca la prajit, se trec...

Rosii cu mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2014

1 rosie taiata rondele, branza feliata se aseaza intr-un vas de yena, feliile intercalate; alaturi a doua rosie taiata cubulete mici, se amesteca cu usturoiul pisat, totul se pudreaza cu sare, piper si se lasa la cuptor 15-20 min Se serveste calda cu sos pesto deasupra!!! O nebunie!!

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2014

Se bat ouale intr-un castron, se adauga mezelurile taiate cubulete mici, branza rasa, smantana, sare daca este nevoie, maslinele taiate rondele, ardeiul taiat cubulete mici,ciupercile sotate in putin unt, piper dupa gust, apoi faina si se amesteca bine. Se rastoarna apoi in forma de tarta unsa...

Curry de oua

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2014

In tigaia cu 1 lingurita de ulei incins, punem boabele de mustar si le tinem 1-2 min cu capac, pentru ca sar pe aragaz. Adaugam apoi ceapa si ardeiul taiate marunt, lasam aproximativ 1 minut amestecand, adaugam apoi ghimbirul ras, usturoiul pisat, boia, curcuma, amestecam, apoi rosiile pasate,...

Cuib din carne pe foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2014

Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea impreuna cu ceapa taiata foarte marunt,adaugam cuminul,nucsoara si lasam sa se inabuseasca iar dupa ce...

Spuma de cascaval afumat si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Pregatim un sos bechamel din unt,faina si lapte,adaugam rozmarinul si dam vasul deoparte;incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste apoi adaugam galbenusurile batute cu sare,piper,si busuioc dupa gust iar la sfarsit albusurile batute spuma si amestecam cu lingura Impartim...

Lingurite cu lamaie si salata de quinoa

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2014

Intr-un vas amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,ulei de masline si faina; dupa omogenizare formam o sfera din aluat,o punem intr-o folie alimentara si o lasam la frigider 30min; In acest timp ne ocupam de salata; punem quinoa la fiert in apa cu putina sare pentru 30min; strecuram...

Triunghiuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald Pentru...

Hamburgher cu ou poshat

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2013

Punem carnea intr-un castron, adaugam ceapa tocata foarte marunt, sare, piper dupa gust, putin cimbru si framantam cu mana adaugand cate putin ulei de masline. Lasam sa se odihneasca 20 minute. In acest timp scoatem pulpa fructului de avocado, o punem intr-un castron, o stropim cu zeama de...

Cartofi si oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Punem cartofii la fiert in coaja;in alt vas punem ouale la fiert. Intr-o tigaie cu unt incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam faina,stingem cu lapte,lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana,adaugam cascavalul ras,condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte. Intr-un vas de yena...

Tarta cu legume si carnati

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2013

Tapetam forma de tarta cu aluat si o lasam deoparte sau la frigider. Intr-o tigaie cu putin ulei calim ceapa taiata pestisor, ardeii taiati cubulete, dupa cateva minute adaugam si legumele de la punga, apoi carnatii taiati rondele subtiri iar dupa ce totul este calit, rasturnam in tava peste...

Crema de branza condimentata

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2013

Tocam marunt frunzele de ceapa, ardeiul gras si cel iute cubulete mici, ceapa uscata tocata foarte marunt sau data pe razatoare, pulpa fructului de avocado stropita imediat cu zeama de lamaie si pasat cu furculita, toate aceste ingrediente le amestecam cu branza iar dupa ce am omogenizat totul...

Toba de curcan

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2013

Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine...

Briose cu sunca si mustar

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2013

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate. Separat in alt vas batem bine ouale cu ulei, lapte batut si mustar apoi le adaugam la ingredientele uscate, amestecam totul bine iar la sfarsit incorporam sunca. Umplem formele de briose unse cu ulei si lasam la cuptor 30 minute.

Quiche cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2013

Forma de tarta o capitonam cu aluat si o lasam deoparte; baconul taiat marunt il rumenim in ulei impreuna cu ceapa julien si dovlecelul rondele subtiri; rasturnam in forma,nivelam suprafata,deasupra punem branza cubulete,smantana amestecata cu oua batute,sare si piper;lasam la cuptor 30min...

Painici umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o...

Gogosari aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2013

Branza, salamul si maslinele taiate cubulete le punem intr-un castronel; gogosarii curatati de cotoare si seminte, umplem cu acest amestec putin indesat pana la trei sferturi, deasupra punem in fiecare cate o lingura de ulei apoi spargem cate un ou; condimentam cu sare, piper, punem gogosarii...

Placinta lipoveneasca

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2013

Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si...

Minitarte cu mozzarella si cherry

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2013

Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de busuioc apoi lasam la cuptor 30min Le servim calde.

Bulete de branza umplute

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

Intr-un castron amestecam bine branza si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici,potrivim de gust, apoi cu palmele ude formam sfere,in mijloc punem cate o boaba de strugure  sau cate o rosie; tavalim sferele prin patrunjel tocat foarte fin iar alte sfere prin nuca macinata apoi le...

Budinca de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2013

Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin,...

Afisate 1 - 30 din 107 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]