De cate ori fac "ordine" prin frigider este imposibil sa nu gasesc ceva care nu mai are trecere. Asa am gasit ceva branzeturi si repede am facut aceste triunghiuri bune cu ceai, cu lapte dar si calde sunt minunate
Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald
Pentru umplutura intr-un castron amestecam branza,daca e cazul o radem sau o sfaramam cu furculita,adaugam ouale batute cu smantana si omogenizam;la aceasta placinta eu nu pun nici arome,nici zahar
Intr-o forma rotunda sau cratita unsa cu unt din belsug,punem pe fundul ei hartie de copt apoi rupem din aluat,aplatizam si punel aluatul in forma,deasupra rasturnam branza,acoperim cu alta foaie de aluat,avand grija ca marginile sa le intoarcem in interior,mai lasam sa creasca 10-15min,ungem suprafata cu galbenus,presaram cateva seminte de chimen iar cu un cutit bine ascutit,impartim placinta in triunghiuri apoi o lasam la cuptor la foc mic 30-40min.
O servim calda pudrata cu zahar sau nu.