Painici umplute cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 6286 vizualizari

 

Niste painici super pufoase,delicioase,excelente in ghiozdanelul copilului la scoala sau la servici;un sandvis gata facut,numai bun de savurat

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 cana lapte caldut
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g branza de orice fel (eu am folosit telemea, ne place mai mult)
  • 2 oua
  • In plus
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gros sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza:

Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa daca e telemea cu ouale batute

Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,pe mijloc punem 1lingura de umplutura,strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt;deasupra painicilor rasturnam oul batut cu iaurt si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.

TIPS-URI

1

umplutura nu trebuie sa fie moale pentru ca la cuptor va iesi din aluat

2

optional puteti adauga zahar in branza

3

aceste painici pot fi umplute si cu alte ingrediente:diferite preparate calite sau ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu jumari si ceapa rosie