Placinta lipoveneasca

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 17031 vizualizari

 

Buna ziua dragilor!! am venit sa va mai servesc cu cate ceva din bunatatile pregatite.
Am facut aceasta placinta dupa vizionarea unei emisiuni la tv.,arata intr-un mare fel si cum reteta nu era greu de pregatit,m-am apucat de treaba;daca nu a-ti facut asa ceva,va recomand pentru ca este mai mult decat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte caldut
  • sare
  • 100 g unt topit
  • Umplutura
  • 300 g branza telemea de vaca,oaie sau capra
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • Mai avem nevoie de
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta lipoveneasca:

Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul.

In acest timp, intr-un castron amestecam telemeaua data pe razatoare cu branza proaspata, oul intreg si galbenusul batut si lasam deoparte. Din aluatul crescut facem un sul, impartim in portii egale apoi din fiecare bucata de aluat intindem o foaie nu prea subtire, intindem 2-3 linguri cu branza, rulam bine apoi taiem din rulou butoiase egale pe care le punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt, cu taietura in sus. Procedam la fel cu restul aluatului.

Cu untul ramas ungem laturile bucatilor de placinta sa nu se lipeasca intre ele iar cele 2 oua le batem cu smantana si punem cu o lingura deasupra. Lasam la cuptor la foc mic 1 h iar dupa ce s-a racit scoatem, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

ca sa nu va chinuiti la bucatile taiate din rulou, umplutura nu trebuie sa fie moale, de aceea evitati sa puneti oua multe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta lipoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu spanac si branza