publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort curcubeu
Intr-un vas punem faina amestecata cu zaharul pudra si cernute Albusurile batute spuma cu sare,sare de lamaie,aromele,adaugand zaharul treptat iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;impoartim compozitia in trei boluri,amestecam in fiecare ce colorant avem,rasturnam in forma neunsa,pe...
Placinta cu mere cu blat de gris
Merele spalate,rase,amestecate cu scortisoara,arome,le lasam deoparte;intr-un bol amestecam bine faina,gris,zahar,praful de copt;margarina o taiem in trei bucati egale,apoi In tava de yena punem cubulete de margarina pe toata suprafata,apoi jumatate din gris,peste gris jumatate din cantitatea...
Pilaf cu ciuperci
In vasul cu ulei incins calim ceapa taiata marunt,adaugam ciupercile curatate si feliate,dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugam orezul spalat si bine scurs,lasam cateva minute amestecand mereu,adaugam 1lingurita de sare,apa apoi dam vasul la cuptor 20min,pana se umfla orezul si nu mai are...
Spuma de creveti cu avocado
In jurul formelor de sufleu pe exterior punem o banda de hartie cartonata prinsa cu scotch, astfel incat sa fie mai inalta decat forma cu 2,5 cm apoi ungem cu unt si forma si hartia. Zeama de lamaie cu 1-2 linguri apa le punem pe foc doar cat sa se incalzeasca, adaugam gelatina hidratata,...
Gnocchi cu carne
Carnea tocata amestecata cu sare ,piper, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat o punem in vasul cu ulei incins, amestecam sa nu se formeze cocoloase. Ddupa ce carnea s-a albit adaugam vinul iar dupa cateva minute, dupa ce s-a evaporat alcoolul, adaugam sucul de rosii, crenguta de rozmarin si lasam...
Crap la cuptor cu legume
Toate legumele (mai putin rosiile) curatate, taiate rondele fine, le punem in tava pudrate cu sare, piper si usturoi taiat marunt. Deasupra punem pestele de asemenea condimentat, restul de usturoi ramas, printre bucatile de peste punem rondele de rosii si felii de lamaie, rasturnam uleiul,...
Hamsii la cuptor cu pesmet
Pestele curatat de sira spinarii,intestine si cap,spalat,dat cu un praf de sare,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu ulei,usturoi,zeama de lamaie,piper si patrunjel tocat foarte fin;in tava de la aragaz punem pestele,deasupra punem pesmetul,apasam cu palmele sa se fixeze bine apoi...
Quiche cu bacon
Forma de tarta o capitonam cu aluat si o lasam deoparte; baconul taiat marunt il rumenim in ulei impreuna cu ceapa julien si dovlecelul rondele subtiri; rasturnam in forma,nivelam suprafata,deasupra punem branza cubulete,smantana amestecata cu oua batute,sare si piper;lasam la cuptor 30min...
Calamar prajit
Mai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider pana in momentul servirii Inelele de calamar gata pregatite cum sunt in punga,nu le lasam sa se...
Bors de varza cu costita de porc
Costita portionata,spalata,o calim in ulei,adaugam ceapa,ardeiii inclusiv ardeiul iute taiate marunt,morcovul dat pe razatoare,1lingurita cu sare,rosiile spalate si pasate cu blenderul,apoi lasam sa fiarba incet cu capac;dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugam varza taiata fideluta,1cana cu...
Painici umplute cu branza
Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o...
Negresa cu ness si cocos
Facem o crema fina din unt moale la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale amestecand energic dupa fiecare apoi nessul si la urma faina amestecata cu praful de copt si cernuta. Intr-un bol amestecam laptele condensat cu nuca de cocos. Rasturnam aluatul in tava cu hartie de...
Painici cu scortisoara
Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta; drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit; facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si...
Cozonac turnat
In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte; amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa...
Crema de ciocolata-Reteta nr.600
Punem laptele la fiert cu zahar si vanilia,topim ciocolata in 2linguri de apa si dupa ce s-a racit,amestecam cu ouale batute iar cand laptele a ajuns la punctul de fierbere adaugam ouale cu ciocolata;continuam sa amestecam pana se ingroasa putin apoi repartizam in forme mici pe care le punem...
Budinca sarata cu paste
Branza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute apoi cu pastele fierte si bine scurse,le omogenizam bine apoi le rasturnam in vasul termorezistent uns cu unt,nivelam suprafata iar deasupra punem restul de unt bucatele; lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit se poate servi dar si...
Fursecuri cu afine
Intr-un bol,amestecam oul cu un praf de sare,zahar,mixam bine,adaugam untul topit si putin racit,alcoolul,faina iar la sfarsit fructele dezghetate si bine scurse;repartizam cu lingura in forme mici(eu le-am pus in formele de madlene),le lasam la cuptor 8min,le lasam in forme sa se raceasca apoi...
Varza la butoi
Varza curatata de frunzele care nu sunt sanatoase,taiata in jumatati daca este mare,sau lasata intreaga,o punem in butoi cu frunze de stejar,felii de hrean,felii de sfecla rosie;am observat ca marea majoritate nu pun sfecla,dar noua ne place culoarea;pentru cine nu pune sfecla rosie,puneti...
Prajitura cu pere si ciocolata
Ungem cu unt din belsug o forma de copt, asezam felii de pere taiate subtiri, fara samburi si casuta, restul perelor ramase, curatate de coaja, le taiem cubulete si le dam deoparte. Intr-un vas batem bine galbenusurile cu zahar si arome, adaugam faina cu praful de copt, ciocolata topita in 60...
Sandvis cu bacon si cascaval
Baghetele taiate pe lungime,pe cate o jumatate punem rucola spalata si uscata,o stropim cu putina crema de otet balsamic,deasupra punemcubulete de Miez de Lapte,ceapa verde taiate marunt dar oblic,rondele de cherry,cate o felie de muschi,o felie de cascaval,rondele de rosii,acoperim cu a doua...
Sandvis cald
Taiem chiflele in doua,punem pe o jumatate putin ulei(pentru aroma),1felie groasa de cascaval,apoi cate o felie de muschi,o felie de bacon,2rondele de salam,2rondele de Miez de Lapte,punem jumatatile de chifla in tava pe hartie de copt si lasam la cuptor 5-8min;cand incepe sa se topeasca...
Salata orientala
Punem cartofii curatati la fiert in apa cu sare;cat timp fierb,pregatim maioneza dint-un ou fiert si un galbenus crud;macroul feliat,curatat de piele si oase Dupa ce cartofii au fiert,ii scurgem apoi ii taiem cubulete sau rondele intr-un castron;adaugam albusul taiat marunt de la oul...
Prajitura Televizor
Pentru blatul al b,amestecam bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam 2linguri de apa,amoniacul stins,faina si omogenizam bine;separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si 1lingura de apa,incorporam in crema de galbenusuri,amestecam cu o spatula in miscari...
Chec cu migdale
Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale,...
Zacusca de legume si fructe
Calim in ulei ceapa tocata marunt, adaugam morcovul si dovleceii spalati, curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mici; dupa ce s-au inmuiat adaugam ardeii copti, curatati si pasati cu blenderul, bulionul, amestecam bine cu 1 lingura de sare si piper dupa gust, adaugam apoi fructele curatate de...
Gogosari aperitiv
Branza, salamul si maslinele taiate cubulete le punem intr-un castronel; gogosarii curatati de cotoare si seminte, umplem cu acest amestec putin indesat pana la trei sferturi, deasupra punem in fiecare cate o lingura de ulei apoi spargem cate un ou; condimentam cu sare, piper, punem gogosarii...
Galuste cu prune - de post
Cartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in palme,punem in mijloc 1pruna curatata de sambure sau 1/2 daca prunele sunt mari,strangem bine...
Prajitura cu ness
Facem o crema fina din unt moale la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale mixand dupa fiecare,incorporam faina cernuta cu praful de copt,nuca macinata si nessul; amestecam totul bine apoi rasturnam in forma unsa cu unt sau hartie de copt; lasam la cuptor 30min si servim dupa ce...
Prajitura sah
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei apoi faina;amestecam totul incet cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;'pregatim doua forme de aceeasi marime de tort tapetate cu hartie,turnam int-una jumatate din compozitie iar restul amestecam...
Rulada umpluta cu carnati
Intr-un castron amestecam carnea cu sare,piper,oul batut,patrunjel taiat marunt;dupa ce totul este omogenizat,lasam sa se odihneasca 10min; Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei si tapetata cu patrunjel taiat foarte marunt,punem carnea,o aplatizam cu palmele cu grija,deasupra asezam cei doi...