Placinta cu mere cu blat de gris

de ianculubita in Dulciuri, 25 Oct 2013 | 13564 vizualizari

 

O placinta incredibil de buna si usor de facut;prima data cand am vazut-o la Edith,nu mi-a venit sa cred ca se poate;am facut-o si va spun si voua(in caz ca nu ati facut-o),ei bine da,se poate!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg mere zemoase
  • 1pachet margarina(pentru zile de post)sau unt
  • 1cana cu gris
  • 1cana cu faina
  • 1cana cu zahar
  • arome preferate
  • 1praf de copt
  • 200g miez de nuca taiat cu cutitul
  • 3linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere cu blat de gris:

Merele spalate,rase,amestecate cu scortisoara,arome,le lasam deoparte;intr-un bol amestecam bine faina,gris,zahar,praful de copt;margarina o taiem in trei bucati egale,apoi

In tava de yena punem cubulete de margarina pe toata suprafata,apoi jumatate din gris,peste gris jumatate din cantitatea de mere,urmeaza restul de gris,deasupra cubulete de margarina,restul de mere,restul de margarina iar deasupra nuca din belsug;presam putin cu palmele nuca,apoi lasam tava la cuptor la foc potrivit45-50min

Dupa ce s-a racit taiem si servim.

TIPS-URI

1

trebuie sa aveti mere zemoase ca sa se imbibe in gris sa formeze un blat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere cu blat de gris" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere