Aceste painici,sunt ca niste gogosele aromate cu scortisoara;usor de facut si bune,bune!!
In poza avem alaturi un pahar cu Nectar de caise facut din vara,va amintiti nu??
Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta;
drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit;
facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;
in acest timp,intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in altul punem untul topit;
dupa ce aluatul e crescut,rupem bucati egale,facem sfere mici,le trecem prin unt,zahar,apoi le punem in forma de tort cu hartie de copt;
dupa ce am umplut forma,acoperim si mai lasam sa creasca 20min dupa care o lasam la cuptor 30-40min;
dupa ce s-a copt,scoatem painicile din forma cat sunt calde,altfel zaharul caramelizat se lipeste de forma si se rupe cand incercam sa le scoatem.