Vai de mineee!!prajitura asta nu am mai facut-o de "un car de ani"!!! si ce buna este!!!
Pentru blatul alb,amestecam bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam 2linguri de apa,amoniacul stins,faina si omogenizam bine;separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si 1lingura de apa,incorporam in crema de galbenusuri,amestecam cu o spatula in miscari verticale apoi rasturnam in tava unsa si tapetata sau cu hartie de copt;lasam la cuptor la foc mic fara sa deschidem usa 30-40min.
Pentru foaia cu cacao,facem o crema fina din unt si zahar,adaugam oul,amoniacul stins,faina amestecata cu cacao si cernuta iar la sfarsit putin lapte caldut ;facem un aluat,impartim in doua,intindem cu sucitorul doua foicat tava in care am copt blatul si le coacem pe dosul ei,pe rand;
Pentru crema amestecam cu telul laptele rece cu faina,punem intr-un vas pe foc,amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase iar cat se raceste,facem o crema din unt un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,apoi incorporam incet in lapte omogenizand bine.
Pe un platou punem o foaie cu cacao,insiropam cu sirop simplu sau zeama de compot,deasupra jumatate de crema,acoperim cu blatul alb,restul de crema apoi foaia cu cacao insiropata,dupa care dam prajitura la rece;cand servim o podram cu zahar sau nuca de cocos.