Prajitura Televizor

de ianculubita in Prajituri, 16 Oct 2013 | 13380 vizualizari

 

Vai de mineee!!prajitura asta nu am mai facut-o de "un car de ani"!!! si ce buna este!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 200 g faina
  • Ingrediente foaie cu cacao
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • putin lapte caldut
  • Ingrediente crema
  • 2 cani cu lapte
  • 3 linguri faina
  • 1/2 pachet de unt
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Pentru blatul alb,amestecam bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam 2linguri de apa,amoniacul stins,faina si omogenizam bine;separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si 1lingura de apa,incorporam in crema de galbenusuri,amestecam cu o spatula in miscari verticale apoi rasturnam in tava unsa si tapetata sau cu hartie de copt;lasam la cuptor la foc mic fara sa deschidem usa 30-40min.

Pentru foaia cu cacao,facem o crema fina din unt si zahar,adaugam oul,amoniacul stins,faina amestecata cu cacao si cernuta iar la sfarsit putin lapte caldut ;facem un aluat,impartim in doua,intindem cu sucitorul doua foicat tava in care am copt blatul si le coacem pe dosul ei,pe rand;

Pentru crema amestecam cu telul laptele rece cu faina,punem intr-un vas pe foc,amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase iar cat se raceste,facem o crema din unt un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,apoi incorporam incet in lapte omogenizand bine.

Pe un platou punem o foaie cu cacao,insiropam cu sirop simplu sau zeama de compot,deasupra jumatate de crema,acoperim cu blatul alb,restul de crema apoi foaia cu cacao insiropata,dupa care dam prajitura la rece;cand servim o podram cu zahar sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.10.2013, 20:17

Intr-adevar este o prajitura ce nu am mai mancat din copilarie

Pushaa 1

26.01.2014, 09:41

ianculubita 1

26.01.2014, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada