Nu sunt multumita de aspectul acestui chec pentru ca am un cuptor cam de varsta mea si de fiecare data trebuie sa-l rog frumos sa nu-mi arda ceva dar gustul il garantez!!
Facem o crema pufoasa din unt, 4 galbenusuri si 3 linguri zeama de lamaie, adaugam pe rand ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, sare si laptele. Dupa ce totul este omogenizat, dam deoparte intr-un bol jumatate din aluat, in care amestecam restul de zeama de lamaie, pudra de migdale, migdalele tocate cu cutitul si esenta de migdale. In a doua parte incorporam cacao.
In tava unsa cu ulei, rasturnam aluatul cu migdale, deasupra aluatul cu cacao, scuturam putin tava si lasam la cuptor la foc mic 50 minute; dupa ce s-a racit punem deasupra sosul de ciocolata si servim.
Pentru sos, punem intr-un vas frisca, untul iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, dam vasul deoparte, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.