Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma.
Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si radacina de telina taiata feliute.
Dupa ce s-au calit...
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala.
Legumele calite se adauga in oala de ciorba.
Conopida se...
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga.
Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand si orezul spalat si scurs de apa.
Dupa ce le-am calit cateva minute se adauga in oala de...
Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de supa.
Sper final cand sunt aproape fierte se adauga prazul taiat rondele...
Coastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste.
Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem legumele la calit in ulei de masline, pentru cateva minute.
Varza se taie cat mai subtire, se adauga in...
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar radacina de telina o taiem feliute si le punem la calit impreuna cu pancetta, fara ulei (isi lasa grasimea pancetta).
Salata se spala bine si se taie fasii, se pune in oala de ciorba la fiert, impreuna cu legumele calite.
Adaugam...
Se pune bucata de rasol intr-o oala mare la fiert,trebuie sa fiarba minim o ora si jumatate,intre timp se mai completeaza cu apa daca aceasta scade.
Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele iar ardeiul gras il taiem cubulete si le adaugam in oala de ciorba(fara a le calii,deoarece si-a...
Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba.
Se prepara perisoarele cu toate ingredientele,se amesteca bine,se umezesc palmele si se formeaza perisoarele,adaugandu-se in...
Se taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline.
Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba.
Ciuperciile se spala bine si se pune in oala de ciorba.
Adaugam condimentele,cand sunt...
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de ciorba.
Se pune si pastarnacul si telina lasate intregi.
Cand s-au fiert,pieptul de pui...
Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert.
Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in oala de ciorba.
Se adauga cartofii taiati cuburi si rosia de asemeni taiata tot cubulete.
Se...
Fasolea se pune la fiert in 3 ape.
Costita afumata se taie in bucati,se pune la fiert la foc mediu.
Dupa ce am fiert fasolea in cele 3 ape,se pune in oala de ciorba.
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem rondele sau in bucati mai mici si le punem la calit cateva minute in ulei de...
Ceapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde.
Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in oala de ciorba unde am pus apa in prelabil.
Orezul se caleste putin in ulei de masline,se pune...
Pieptul de pui se pune in oala de supa la fiert.
Morovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline.
Se pun in oala de supa,se adauga si dovlecelul zucchini dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja.
Pieptul de pui se scoate si se taie cubulete,se...
Morcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt.
In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta.
Fasolea pastai se rupe in bucati mici,cartofii se taie cuburi,si se adauga in oala de ciorba.
Dovlecelul se da pe razatoarea...
Varza se toaca cat mai fin,se poate da pe razatoarea mare,depinde cat de mare doriti sa fie.
Se pune intr-o oala mare,se freaca cu putin sare si se lasa cateva minute pana isi lasa zeama.
Aripiile de pui se taie in doua si se pun intr-o oala cu apa la fiert.
Morcovul se taie dupa...
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,morocvul se taie rondele,si il adaugam peste ceapa.
Conopida se rupe in buchetele mici,se da sub jet de apa rece.
In oala de ciorba punem legumele calite,sare si piper.
Dupa cateva minute se adauga si buchetelele de conopida si...
Pulpele de pui se pun in oala de ciorba la fiert.
Ceapa se toaca marunt si se pune la clait in ulei de masline,impreuna cu morcovii taiati rondele.Dupa cateva minute se pun in oala de ciorba.
Dovleceii zucchini se curata de seminte si se taie feliute potrivite(nu foarte subtiri),se pun cand...
Intr-o oala mare punem apa si ceapa intraga la fiert. Morcovi se taie rondele si se pune in ulei de masline cateva minute la calit dupa care punem in oala de supa. Taitei se pun intr-o craticioara la fiert in apa cu sare(cand aceasta a dat in clocot). Fasolea pastai se da sub jet de apa si se...
Ceapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi.
Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit.
Se amesteca ingredientele pentru perisoare,se formeaza bilute si se adauga in oala.
Cartofii se curata...
Pieptul de pui se pune intreg la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta.Spuma care o lasa se ia cu o spumiera
Varza se taie fasii,se pune intr-o strecuratoare,si se lasa deoparte.
Morcovii se taie in patru,iar ceapa se toaca marunt.Se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga...
Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga.
Ciuperciile se taie feliute subtiri,se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute impreuna cu mazarea congelata.Se pun si morcovii taiati rondele .
Se adauga in oala de supa,pieptul de pui cand sa fiert se...
Ciolanul afumat se pune in apa rece la fiert,pentru circa 30-40 minute.
Morcovul il taiem rondele,ceapa verde o tocam marunt,ardeiul kapia cubulete si le calim in uleiul de masline.
Legumele calite se pun in oala de ciorba,iar ciolanul il scoatem si il taiem bucati mici si le punem inapoi...
Ceapa se toaca marunt,un morcov l-am dat pe razatoarea mica,iar celalalt l-am taiat rondele,iar telina se taie cubulete si se pun toate la calit in ulei de masline.
Rasolul de vita se pune la fiert cam 30 minute,se scoate din oala si se taie cubulete.
Se adauga legumele calite,impreuna...
Se pun bucatile de pui la fiert in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Cartofii se taie cuburi si se adauga in oala peste pui impreuna cu ceapa.
Buchetelele de conopida se rup in bucati mici se clatesc sub jet de apa si se adauga spre final, cand...
Intr-o cratita punem pulpele de pui (curatate de pielite )si ceapa intrega la fiert.
Morcovul il taiem rondele il calim in putin ulei de masline si il adaugam in supa.
Pastele care le folosim la supa se pun la fiert separat in apa cu sare.
Se scurg se dau sub jet de apa si se adauga...
Se taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute.
Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scoate iar zeama se strecoara.
Se pun peste zeama si legumele calite,adaugam condimentele si...
Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert.
Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata bine si se taie feliute.
Toate legumele se pun intr-o tigaie mare la calit in ulei de masline...
Scarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert.
Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adaugam si ardeiul taiat cubulete.
Dupa ce s-au calit se adauga...
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic.
Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune...
Supa de iepure
Bucatiile de iepure se pun intr-o cratita cu apa, se fierbe la foc mediu pentru 30 minute, intre timp se ia spuma. Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras cuburi, iar morcovul rondele si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si radacina de telina taiata feliute. Dupa ce s-au calit...
Bors de conopida cu galuste de faina
Ceapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se taie fasii si se adauga din nou in oala. Legumele calite se adauga in oala de ciorba. Conopida se...
Supa de primavara
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ceapa verde se taie rondele,ardeiul gras cubulete iar morcovul felii subtiri,se pun la calit in ulei de masline,adaugand si orezul spalat si scurs de apa. Dupa ce le-am calit cateva minute se adauga in oala de...
Supa de curcan
Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de supa. Sper final cand sunt aproape fierte se adauga prazul taiat rondele...
Supa de varza cu conopida si coaste de porc
Coastele de porc se pun la fiert in oala de supa.Din cand in cand se spumuieste. Morcovul il taiem rondele, ceapa o tocam marunt, iar radacina de telina feliute cat mai subtiri si punem legumele la calit in ulei de masline, pentru cateva minute. Varza se taie cat mai subtire, se adauga in...
Ciorba de salata cu pancetta si zucchini
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar radacina de telina o taiem feliute si le punem la calit impreuna cu pancetta, fara ulei (isi lasa grasimea pancetta). Salata se spala bine si se taie fasii, se pune in oala de ciorba la fiert, impreuna cu legumele calite. Adaugam...
Ciorba cu rasol de vita cu legume
Se pune bucata de rasol intr-o oala mare la fiert,trebuie sa fiarba minim o ora si jumatate,intre timp se mai completeaza cu apa daca aceasta scade. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele iar ardeiul gras il taiem cubulete si le adaugam in oala de ciorba(fara a le calii,deoarece si-a...
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza
Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu toate ingredientele,se amesteca bine,se umezesc palmele si se formeaza perisoarele,adaugandu-se in...
Ciorba de legume cu ciuperci si pancetta
Se taie ceapa verde,ardeiul gras il taiem cuburi si le punem la calit in ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga morcovii taiati rondele si pancetta.Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba. Ciuperciile se spala bine si se pune in oala de ciorba. Adaugam condimentele,cand sunt...
Ciorba radauteana cu zucchini
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in oala de ciorba. Se pune si pastarnacul si telina lasate intregi. Cand s-au fiert,pieptul de pui...
Ciorba de pui a la grec cu legume
Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert. Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in oala de ciorba. Se adauga cartofii taiati cuburi si rosia de asemeni taiata tot cubulete. Se...
Ciorba de fasole cu praz si zucchini
Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Costita afumata se taie in bucati,se pune la fiert la foc mediu. Dupa ce am fiert fasolea in cele 3 ape,se pune in oala de ciorba. Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem rondele sau in bucati mai mici si le punem la calit cateva minute in ulei de...
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel
Ceapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde. Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in oala de ciorba unde am pus apa in prelabil. Orezul se caleste putin in ulei de masline,se pune...
Supa cu galuste si zucchini
Pieptul de pui se pune in oala de supa la fiert. Morovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline. Se pun in oala de supa,se adauga si dovlecelul zucchini dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Pieptul de pui se scoate si se taie cubulete,se...
Ciorba de cartofi cu fasole pastai si pancetta
Morcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta. Fasolea pastai se rupe in bucati mici,cartofii se taie cuburi,si se adauga in oala de ciorba. Dovlecelul se da pe razatoarea...
Supa de pui cu varza si dovlecei
Varza se toaca cat mai fin,se poate da pe razatoarea mare,depinde cat de mare doriti sa fie. Se pune intr-o oala mare,se freaca cu putin sare si se lasa cateva minute pana isi lasa zeama. Aripiile de pui se taie in doua si se pun intr-o oala cu apa la fiert. Morcovul se taie dupa...
Supa de conopida cu mazare
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,morocvul se taie rondele,si il adaugam peste ceapa. Conopida se rupe in buchetele mici,se da sub jet de apa rece. In oala de ciorba punem legumele calite,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga si buchetelele de conopida si...
Supa din pulpe de pui cu zucchini si paste
Pulpele de pui se pun in oala de ciorba la fiert. Ceapa se toaca marunt si se pune la clait in ulei de masline,impreuna cu morcovii taiati rondele.Dupa cateva minute se pun in oala de ciorba. Dovleceii zucchini se curata de seminte si se taie feliute potrivite(nu foarte subtiri),se pun cand...
Supa cu taitei si fasole pastai
Intr-o oala mare punem apa si ceapa intraga la fiert. Morcovi se taie rondele si se pune in ulei de masline cateva minute la calit dupa care punem in oala de supa. Taitei se pun intr-o craticioara la fiert in apa cu sare(cand aceasta a dat in clocot). Fasolea pastai se da sub jet de apa si se...
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume
Ceapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se amesteca ingredientele pentru perisoare,se formeaza bilute si se adauga in oala. Cartofii se curata...
Ciorba de pui cu varza si zucchini
Pieptul de pui se pune intreg la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta.Spuma care o lasa se ia cu o spumiera Varza se taie fasii,se pune intr-o strecuratoare,si se lasa deoparte. Morcovii se taie in patru,iar ceapa se toaca marunt.Se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga...
Supa de pui cu legume
Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ciuperciile se taie feliute subtiri,se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute impreuna cu mazarea congelata.Se pun si morcovii taiati rondele . Se adauga in oala de supa,pieptul de pui cand sa fiert se...
Ciorba de varza cu broccoli
Ciolanul afumat se pune in apa rece la fiert,pentru circa 30-40 minute. Morcovul il taiem rondele,ceapa verde o tocam marunt,ardeiul kapia cubulete si le calim in uleiul de masline. Legumele calite se pun in oala de ciorba,iar ciolanul il scoatem si il taiem bucati mici si le punem inapoi...
Ciorba de vacuta cu broccoli
Ceapa se toaca marunt,un morcov l-am dat pe razatoarea mica,iar celalalt l-am taiat rondele,iar telina se taie cubulete si se pun toate la calit in ulei de masline. Rasolul de vita se pune la fiert cam 30 minute,se scoate din oala si se taie cubulete. Se adauga legumele calite,impreuna...
Ciorba de pui cu legume (2)
Se pun bucatile de pui la fiert in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Cartofii se taie cuburi si se adauga in oala peste pui impreuna cu ceapa. Buchetelele de conopida se rup in bucati mici se clatesc sub jet de apa si se adauga spre final, cand...
Supa de pui cu zucchini
Intr-o cratita punem pulpele de pui (curatate de pielite )si ceapa intrega la fiert. Morcovul il taiem rondele il calim in putin ulei de masline si il adaugam in supa. Pastele care le folosim la supa se pun la fiert separat in apa cu sare. Se scurg se dau sub jet de apa si se adauga...
Ciorba de praz cu cartofi si os de vita
Se taie prazul rondele,pastarnacul si morcovii se taie in doua si rondele.Se pun la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Osul de vita se pune la fiert,se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scoate iar zeama se strecoara. Se pun peste zeama si legumele calite,adaugam condimentele si...
Ciorba de legume cu afumatura
Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert. Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata bine si se taie feliute. Toate legumele se pun intr-o tigaie mare la calit in ulei de masline...
Ciorba de cartofi cu afumatura
Scarita de porc se transeaza in bucati potrivite si se pune in oala cu apa la fiert. Ceapa se toata marunt,morcovul il taiem rondele iar telina o taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adaugam si ardeiul taiat cubulete. Dupa ce s-au calit se adauga...
Ciorba de perisoare cu os de vita
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic. Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune...