Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella

de vio_dreams in Spaghete, 30 Sep 2014 | 6437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghete
  • 500 gr carne tocata din piept de pui
  • 250 gr rosii pasate
  • 250 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1-2 lingurite pesmet
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper, oregano, busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella:

Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin.

Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un cubulet de mozzarella.

Le prajim in uleiul incins la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Presaram pe fundul formelor de briose (eu am folosit unele putin mai mari) putin parmezan ras.

Fierbem pastele doua minute, ii scoatem pe un platou si presaram imediat deasupra 1-2 linguri parmezan.

Lasam cateva secunde cat sa se topeasca parmezanul si punem pastele in forme astfel incat sa formam un cuib. Presaram putin parmezan pe fundul cuibului.

Asezam in fiecare cuib cate o chifteluta. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-un vas si adaugam un catel de usturoi intreg pe care il vom lasa doar cat sa isi elibereze aroma apoi il scoatem. Adaugam rosiile pasate din conserva si daca este cazul si putina apa. Adaugam sare, piper, oregano, busuioc, zaharul si otetul si dam in doua-trei clocote. Turnam cate o lingura de sos in cuiburi, peste chiftelute.

Asezam deasupra cate o felie de mozzarella.

Dam la cuptor cca 30 de minute cat sa se rumeneasca frumos.

Decoram cu busuioc verde. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Pie