Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca ar fi trebuit sa specific inca din titlu' , papanasi MOLDOVENESTI. Acu ' vreo..10 ani, eram la Vama Veche si mancam la o terasa unde gatea excelent un.. tip..Cateva zile n-am stiut ca face si deserturi, pana intr-o zi, cand au comandat vecinii de la masa alaturata , papanasi. Am fost taare incantati, am comandat si noi, pana ce ne-a adus ..si...dezamagire:(. Am mancat dar pt noi alea erau gogosi nu papanasi :d :))). L-am bagoslovit in sinea noastra dar dupa ceva timp am "descoperit" ca si papanasii au retete variate, in functie de zona. Din compozitia prezentata de mine , nici gand sa poti face gaura sau bilute(asa cum vad in alte retete). E o compozitie molicica , papanasii trebuie intoarsi cu grija la prajit, trebuiesc rumeniti bine (altfel riscati sa fie cruzi) , dar pentru noi, acestia raman adevaratii papanasi.
Reteta de preparare a papanasilor
Mai mult decat simplu:
Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.
Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine.
Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei.
Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana
voila! asa mi-am servit eu puii.