Reteta de preparare a papanasilor

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 10763 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca ar fi trebuit sa specific inca din titlu' , papanasi MOLDOVENESTI. Acu ' vreo..10 ani, eram la Vama Veche si mancam la o terasa unde gatea excelent un.. tip..Cateva zile n-am stiut ca face si deserturi, pana intr-o zi, cand au comandat vecinii de la masa alaturata , papanasi. Am fost taare incantati, am comandat si noi, pana ce ne-a adus ..si...dezamagire:(. Am mancat dar pt noi alea erau gogosi nu papanasi :d :))). L-am bagoslovit in sinea noastra dar dupa ceva timp am "descoperit" ca si papanasii au retete variate, in functie de zona. Din compozitia prezentata de mine , nici gand sa poti face gaura sau bilute(asa cum vad in alte retete). E o compozitie molicica , papanasii trebuie intoarsi cu grija la prajit, trebuiesc rumeniti bine (altfel riscati sa fie cruzi) , dar pentru noi, acestia raman adevaratii papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 2 -3 linguri gris
  • o lingurita esenta rom
  • smantana
  • ciocolata
  • ulei
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai mult decat simplu:

Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.

Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine.

Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei.

Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana

voila! asa mi-am servit eu puii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:23

onuta, abia acum am citit.iti multumesc mult

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:24

adina, insist sa-i incerci, dar, sa-i prajesti bine, sa-i intorci cu grija si sa-i papi cu smantana

nicol34 1

04.11.2011, 01:19

super delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor