O reteta la care sursa de inspiratie a fost Ina. Bineinteles ca eu nu respect niciodata ce citesc:))), dar la tocanitza ei m-am uitat inainte de a o pregati. >:d
Dezosam pulpa si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.
Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.
Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.
Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper si fierbem innabusit.
Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.
Noi am servit cu mamaliguta si urda framantata cu sare.
De data asta n-am vrut sa pun nicio verdeata, nah!:)))