Placinta taraneasca

de gaby_duceag in Porc, 5 Oct 2010 | 24287 vizualizari

 

Recunosc ca una dintre fetele pe care le apreciez cel si cel mai mult pe acest site, este Epurasha:). Atat de mult imi place cum face ea papa si din ce a ramas. Nu stiu de ce eu si datorita acestui aspect consider o femeie gospodina. Imi aminteste mereu de mama, care din putin facea mult, de papam noi toti din casa si era imposibil sa nu mai fie mereu unul in plus la masa. Asa ca azi,...ma uitam prin frigider...Aveam intr-o craticioara niste piure ramas si o bucata de cotlet de porc de vreo..400 grame ramasa cu o zi inainte cand am facut snitele. Asa ca din ce era si cu ce am adaugat am incropit o placinta taraneasca din care am mancat de nu ma puteam opri:d. Ca sa nu mi se para c-am mancat mult, mi-am pus in farfurie o portie normala apoi am mancat direct din vas:))))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cotlet porc
  • 100 gr costita afumata
  • 2 oua
  • 100 gr branza vaci
  • 100 gr cascaval ras +2 linguri
  • o lingura smantana
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • 7-8 cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca:

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri)

Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat.

Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute.

Am adaugat o cescuta  de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am taiat felioare. Am adaugat peste carne.Am lasat la foc pana a scazut apa apoi am oprit focul, am lasat sa se racoreasca si am adaugat doua linguri de cascaval ras si un ou. Am potrivit gustul de sare si piper.

Am turnat amestecul intr-un vas yena uns cu ulei. Deasupra am intins un strat de piure facut din cartofii fierti , pasati  cu putin lapte si unt (in cazul meu era gata facut:) ).

Am batut un ou, am adaugat branza de vaci, cascavalul (cele 100 gr ), smantana , sare si am turnat deasupra cartofilor.

Am bagat la cuptor, la foc potrivit pana ce s-a rumenit frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Corinuta 1

13.10.2010, 12:10

asa bunatate si eu as fii manacat direct din vas

vicakitsiou 1

28.03.2014, 18:35

Am facut eri reteta si nea placut foarte mult, eu ma facut o schimbare deoarece la copii mei le place altfel piureul.Il fac din cartofi,morcov sitelina.Incercati si voi este mult mai gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca