Prajitura cu branza de vaci si visine

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Oct 2010 | 17418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  •  putina sare
  •  1/2 plic praf de copt
  •  3 linguri cacao
crema:
  • doua galbenusuri
  • o cana zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr frisca batuta
  • 4-500 gr visine fara samburi
  • un plic gelatina
  •  o lingurita esenta rom(asa am pus eu..da' nu stiu daca as mai pune..ii schimba gustull:d)
glazura
  • 12 linguri zahar,
  • 7 linguri apa,.
  • 3 linguri cacao
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

BLAT:
albusurile se bat spuma
galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa
se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de
albusuri batute spuma
amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma
total
tapetati o tava cu ulei si faina(eu am facut intr-o tava mai micuta)
turnati amestecul si bagati la cuptor pt aprox 30min
CREMA:
galbenusurile le amestecati cu o cana de zahar,zaharul vanilat si bateti bine
adaugati apoi gelatina dizolvata
(este a doua oara cand dau gres cu gelatina de la DR.OETKER,desi o folosesc de ani de zile.o
sa incerc alt tip),branza de vaci,frisca si visinele
amestecati totul si lasati putin la frigider pana incepe sa se lege
taiati blatul in doua si umpleti
GLAZURA:
portionati prajitura si faceti o glazura din 12linguri de zahar,7de apa,.3 de cacao(eu asta
o folosesc frecvent)pe care o turnati calduta peste prajitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine