Amandine

de gaby_duceag in Prajituri, 25 Iul 2010 | 14268 vizualizari

 

Daca e s-aleg prajitura mea preferata, dintr-o vitrina plina cu prajituri, cu siguranta as cauta amandina. M-a cucerit de la prima degustare. A fost prajitura care mi-a dat pofta de bucatareala.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • o lingurita praf copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • un varf cutit sare

Crema:

  • un pachet margarina 
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cacao
  • o esenta rom
  • 3-4 linguri lapte

Sirop

  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri capuccino
  • o esenta rom

Glazura

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida (e prima oara cand fac glazura aceasta, amandinei; am ales intotdeauna o glazura de cacao, aia e originala, nu de ciocolata, dar acum am vrut s-o-ncerc si cu asta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp de 35-40 min.
Cand s-a racit il taiem in doua pe orizontala.

Sirop.
Toate ingredientele, cu exceptia esentei,le fierbem timp de 7-8 minute.
Dupa ce oprim focul adaugam esenta si racim.
 
Crema.
Galbenusurile le amestecam cu cacaua, 2 linguri din zaharul pudra si laptele si le amestecam timp de 3 minute pe baie de abur.
Lasam la racit.
Margarina (untul) o topim partial si o mixam spuma cu restul de zahar.
Incorporam usor amestecul cu cacao ( racit!), mixand.
Obtinem o crema bunaaa si finaaa, exact ca cea din cofetarie.
Adaugam si esenta.


Glazura
La foc mic, amestecam toate ingredientele pana obtinem un amestec omogen.

Asamblare
-blat
-sirop (1/2)
-crema
-blat
-sirop
-lasam la rece , 2-3 ore, portionam, apoi pe fiecare punem o lingura din glazura.

Merge minunat c-un motz de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

nadina73 1

28.07.2010, 01:42

daca nu imi iasa tu esti de vinasa te penalizeze pe tine

Laly 1

29.07.2010, 13:54

Ce bunatate,vin si eu la o portie

Bya Ralu 1

21.03.2014, 19:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi