Tort

de gaby_duceag in Torturi, 22 Iul 2010 | 6747 vizualizari

 

ce atatea denumiri?i-as fi zis "tort uratel" dar asta vedeti si voi:))))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

Crema1

  • 400 gr unt
  • 40gr cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom
  • 200 gr zahar pudra

Crema2

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom
  • 100 gr zahar

Decor

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.

Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.

Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 26, si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 min.

Crema 1

Untul topit partial il mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam apoi galbenusurile, mixand dupa fiecare, apoi cacaua si esenta de rom.

Crema 2

Mascarponele il mixam usor cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta. Omogenizam.

Siropul

Fierbem timp de aproximativ 10 minute apa cu zaharul si capuccino. Inchidem focul si adaugam esenta.

Asamblare

Blatul il taiem in trei  pe orizontala.

Pe primul blat ungem cu 1/2 din crema 1, dupa ce l-am insiropat, bineinteles, asezam al doilea blat,sirop, crema 2, apoi ultimul blat si restul de crema

Decoram cu frisca si cu ce mai avem prin dulapuri:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Ina 1

28.07.2010, 14:51

Gabytzule, abia acum am recitit aici.... M-am lasat de socoteli, ce atata matematica? citesc noutatile, pun furci si trec mai departe.....nu mai am timp de nimic si nici chef.... Sa-ti trimit pozele sa-mi postezi si mie retetele

elena1988 1

12.01.2011, 13:46

Mitinita 1

18.05.2011, 13:21

mersi de inspiratie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars