Tort

de gaby_duceag in Torturi, 22 Iul 2010 | 6554 vizualizari

 

ce atatea denumiri?i-as fi zis "tort uratel" dar asta vedeti si voi:))))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

Crema1

  • 400 gr unt
  • 40gr cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom
  • 200 gr zahar pudra

Crema2

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom
  • 100 gr zahar

Decor

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.

Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.

Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 26, si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 min.

Crema 1

Untul topit partial il mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam apoi galbenusurile, mixand dupa fiecare, apoi cacaua si esenta de rom.

Crema 2

Mascarponele il mixam usor cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta. Omogenizam.

Siropul

Fierbem timp de aproximativ 10 minute apa cu zaharul si capuccino. Inchidem focul si adaugam esenta.

Asamblare

Blatul il taiem in trei  pe orizontala.

Pe primul blat ungem cu 1/2 din crema 1, dupa ce l-am insiropat, bineinteles, asezam al doilea blat,sirop, crema 2, apoi ultimul blat si restul de crema

Decoram cu frisca si cu ce mai avem prin dulapuri:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Ina 1

28.07.2010, 14:51

Gabytzule, abia acum am recitit aici.... M-am lasat de socoteli, ce atata matematica? citesc noutatile, pun furci si trec mai departe.....nu mai am timp de nimic si nici chef.... Sa-ti trimit pozele sa-mi postezi si mie retetele

elena1988 1

12.01.2011, 13:46

Mitinita 1

18.05.2011, 13:21

mersi de inspiratie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru 2014