elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete

Brioșe de ovăz cu scorțișoară

In Dulciuri la 17 Feb 2016

Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Amestecăm bine până la omogenizare toate ingredientele într-un bol. Lăsăm compoziția să se odihnească pentru minim 10 minute. Ungem 12 cupe de brioșe pe care le vom umple. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute. Se servesc reci.

Cartofi la cuptor cu cârnați

In Porc la 8 Feb 2016

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în 4 sau 6 în funcție de mărimea lor. Se așează într-o tavă de yena unsă din belșug cu ulei. Se presară sare și piper după gust. Se stropesc cu ulei. Deasupra se așază cârnații tăiați...

Sodou de ou

In Bauturi la 7 Feb 2016

Se freaca galbenusul de ou foarte proaspat cu zaharul sau mierea pana totul devine o spuma. Adaugam laptele fierbinte si le amestecam foarte bine sa se omogenizeze. Se poate adauga dupa gust coaja de lamaie, zahar vanilat sau rom. Se bea fierbinte cu inghitituri mici.

Suc proaspat de ghimbir

In Bauturi la 7 Feb 2016

Ingredientele de mai sus se vor pune intr-un blender. Gimbirul se curata de coaja si se marunteste. Marul de taie in bucatele, il lasam cu coaja, eliminam cotorul. Lamaia se taie in bucatele mici cu tot cu coaja. Se mixeaza bine, apoi se filtreaza. Se pastreaza la rece.

Coaste de porc la cuptor

In Porc la 2 Feb 2016

Coastele de porc se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă. Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C. Între timp amestecăm sosul de roșii cu ketchup-ul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute tăiat fin și usturoiul...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 30 Ian 2016

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert). Cind burta...

Supa crema de cartof dulce copt

In Supe la 27 Ian 2016

Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline. Se acoperă și se dau la cuptor la 180 grade C pentru aprox. o oră.   Călim ceapa tocată mărunt...

Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii

In Porc la 20 Ian 2016

Preparare Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii Se toacă varza fideluță. Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra. Înainte de a folosi varza se stoarce bine. Se călește carnea pe toate părțile.  Se...

Prajitura Metrou

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Se face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie si sare. Se amesteca compozitia in care sunt...

Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii

In Conserve la 12 Noi 2015

Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10...

Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare

In Curcan la 25 Oct 2015

Topim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe fiecare parte. Se transferă pe un platou și se păstrează la cald. În aceeași tigaie mai...

Iepure în sos de muștar

In Iepure la 25 Oct 2015

Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o tigaie mare. Se prăjesc bucățile de iepure pe rând pe ambele părți fără a se...

Borș de somon

In Supe/Ciorbe la 23 Iun 2015

Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, țelina și morcovul tocate mărunt. După ce au fiert 15 minute, adăugăm roșiile tocate și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se mai lasă la fiert 10 minute, după care adăugăm borșul. Se lasă să mai fiarbă...

Tartă rustică cu mere

In Dulciuri la 27 Apr 2015

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm bine până obținem un aluat nisipos. Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul. Se pune...

Cotlete lipicioase de porc

In Porc la 20 Apr 2015

Bucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin. Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime. Dacă a voastră are mai puțină puteți să o păstrați - astfel veți avea și un strat crocant de șorici, pe care puteți să-l crestați pe diagonală...

Cartofi cu broccoli la cuptor reteta simpla si rapida

In Mancaruri de post la 20 Apr 2015

Cum se prepara Cartofi cu broccoli la cuptor reteta simpla si rapida Cartofii se curăță de coajă, se taie în sferturi și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. După 10 minute se scot, se pun într-o tavă și stropesc cu ulei, se presară boia, se amestecă...

Corăbioare cu nucă - de post

In Dulciuri la 6 Apr 2015

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm. Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade. Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat...

Supa crema de broccoli - Reteta gustoasa de post

In Supe la 4 Apr 2015

Cum se prepara Supa crema de broccoli - Reteta gustoasa de post Se curăță ceapa, cartofii, morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece. Apa trebuie să depășească legumele cu 2-3 cm. Se desface broccoli în buchețele. Se...

Salată de leurdă cu ciuperci

In Salate la 31 Mar 2015

Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs. Nu de foarte multă vreme am descoperit ciupercile champignon brune și de atunci de câte ori am ocazia mereu le folosesc....

Chifteluțe de cartofi cu leurdă

In Mancaruri de post la 27 Mar 2015

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează. Leurda se spală bine, se toacă mărunt și se amestecă cu cartofii pasați. Adăugăm și o legătură...

Salată de broccoli cu ciuperci

In Salate la 10 Mar 2015

Broccoli se desface în buchețele, se spală bine în apă rece. Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să clocotească, se adaugă broccoli și se fierbe max. 3 minute, apoi se scoate în apă rece, după care se lasă la scurs într-o...

Baba Ghanoush

In Mancaruri de post la 4 Mar 2015

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot coace și în cuptor la 200 grade C pentru minim 30 minute. Vinetele tocate mărunt se...

Ciuperci gratinate cu creveți

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2015

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi, se pot folosi la ciulamale, supe și multe altele, le găsiți voi o întrebuințare ulterioară....

Inimioare de cartofi glazurate

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2015

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele și se amestecă bine. Eu de cele mai multe ori folosesc sfecla roșie crudă, dar ea se poate fierbe...

Inimi de curcan în sos de vin

In Curcan la 23 Feb 2015

Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2  minute, nu mai mult pentru că se vor întări....

Sufleu de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2015

Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească) Se curăță de coajă și...

Bastonașe de French Toast cu Scorțișoară

In Dulciuri la 14 Feb 2015

Se folosește de obicei pâine mai veche de 1-2 zile. Pâinea French toast este ideala, dar se poate folosi și pâine normală, numai că pentru a obține aceste bastonașe trebuiesc îndepărtate multe margini. Fiecare felie se taie în 4 bastonașe. Într-un...

Somon cu sos de iaurt

In Somon la 11 Feb 2015

Condimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata se scoate pe un platou.   Se curăță usturoiul și se zdrobește cu ajutorul unui mojar....

Fursecuri spirală

In Dulciuri la 5 Feb 2015

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Din amestecul de făină punem deoparte 2 linguri. În alt castron amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, esența de vanilie și cele 2 ouă până obținem o spumă. Adăugăm făina și amestecăm...

Terină de somon

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2015

Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se...

Afisate 91 - 120 din 485 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]