2 cartofi dulci (aprox. 1 kg)
2 cartofi roșii (aprox. 250 g)
1 țelină mică
1 ceapă
1 lingură unt sau ulei sare piper alb frunze de țelină pentru ornat
Opțional:
200 ml smântână lichidă 2 linguri sirop de arțar
Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline.
Se acoperă și se dau la cuptor la 180 grade C pentru aprox. o oră. Călim ceapa tocată mărunt în unt sau ulei. Adăugăm țelina și cartofii roșii curățați și tăiați cubulețe.
Adăugăm apă cât să acopere cartofii și fierbem 15 minute sau până când cartofii sunt fierți. Adăugăm și cartofii dulci copți și pasăm toată compoziția. Se pune din nou pe foc și se aduce la fierbere. După gust se poate adăuga smântână și/sau 2 linguri sirop de arțar.
Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se servește caldă sau rece. Se poate orna cu frunzulițe de țelină.