Ciuperci gratinate cu creveți

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2015 | 3354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 1 căpățână usturoi
  • 12 creveți mari
  • 12 ciuperci champignon brune
  • 12 feliuțe cașcaval
  • 2 linguri cașcaval ras
  • 12 feliuțe ardei iute
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci gratinate cu creveți:

Curățăm usturoiul și se toacă mărunt. Curățăm ciupercile de piciorușe, se spală sau se curăță cu o perie de eventualele impurităță. Piciorușele de la ciuperci nu le vom folosi, se pot folosi la ciulamale, supe și multe altele, le găsiți voi o întrebuințare ulterioară. Se încinge cuptorul la 180 grade C.

Se pun ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor 10 minute. Ciupercile se pot pune cu gura în jos pentru a nu se strânge sucul în interior.

Între timp topim untul, adăugăm usturoiul tocat mărunt și creveții și călim 3 minute. Scoatem ciupercile și se întorc astfel încât să avem  gaura în sus. În interiorul fiecărei ciuperci punem câte o feliuță de cașcaval și un crevete, apoi se presară cașcaval ras deasupra. Se dau din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Se condimentează cu sare și piper după plac și se ornează cu câte o feliuță de ardei iute în cazul în care vă plac mâncărurile mai iuți. Servim imediat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci gratinate cu creveți" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pomisor