Prajitura Metrou

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 10610 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt

Blat maro:

  • 4 oua
  • 260 g zahar
  • 260 g faina (mai putin 4 linguri)
  • 10 linguri apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 20 g praf de copt
  • 4 linguri cacao

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • o pastaie vanilie
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra

Glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri cacao
  • 100 g unt
  • 10 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Metrou:

Se face blatul galben: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga pe rand apa calda, uleiul si faina cernuta. Se adauga si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele spuma, adaugand un pic de zeama de lamaie si sare. Se amesteca compozitia in care sunt galbenusele cu albusele (nu cu mixerul), incercati sa le amestecati cu o lingura. Se adauga compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se face blatul maro: Se pregateste la fel ca blatul galben, la care se adauga 4 linguri cu cacao. Aceste 4 linguri de cacao, trebuie sa ia locul la 4 linguri cu faina. Scadem din 260 gr. de faina 4 linguri. Se face acest lucru, pentru ca vrem sa avem aceste checuri de dimensiuni cat de cat egale. Se face crema: Se amesteca laptele rece cu faina cernuta si se pune la foc mic.

Adaugam si semintele unei pastai de vanilie. Amestecam cu un tel pana obtinem o crema. Se freaca 300 g unt cu 300 g zahar, pana se face spuma, in care se adauga crema racita.
Se taie cele 2 blaturi in felii de dimensiuni egale. Alternam feliile de chec, cate una galbena, cate una maro. In cazul in care unele sunt mai inalte  decat altele, le corijam, taindu-le cu un cutit, punandu-le una langa alta. Se lipesc cu crema.
Pentru glazura amestecam apa cu zaharul, cacao si untul. Se amesteca incontinuu. Glazura trebuie turnata imediat ce o dam jos de pe foc. Se lasa la rece cel putin 12 ore. Se taie cu un cutit incalzit la flacara. Si smecheria la aceasta prajitura este sa se taie pe oblic, sa avem la o felie, si blat galben si blat maro.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Metrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2016, 20:49

Ce delicioasa trebuie sa fie!

miki_a 1

20.01.2016, 23:29

Deosebit si foarte, foarte bun!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:05

super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deliciu la pahar cu pepene galben