divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI70
Retete / Aperitive / Garnituri

Budinca de dovlecei cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2011

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul...

Branza de vaci cu iaurt si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2011

Tocam verdeturile marunt. Punem ingredientele impreuna intr-un bol si amestecam. Pentru copiii sub un an nu adaugam sare. Servim imediat, dar putem sa pastram branzica cateva ore la rece. Pofta buna!

Rulada cu spanac, branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2011

O rulada aperitiv cu spanac, branza si ciuperci . Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam spanacul dezghetat si scurs bine (in pumn) de apa, apoi integram faina amestecata cu praful de copt si sare. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si amestecam usor. Turnam aluatul in...

Crochete de cartofi cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Dam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet, cate o lingura, sau cat este nevoie. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam crochetele de...

Dovlecei cu rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2011

Taiem legumele si branza felii rotunde de grosimi identice. Le asezam intr-un vas termorezistent in straturi alternative. Asezonam cu sare si piper si coacem la 200°C timp de 20 minute. Turnam ouale batute cu smantana si mai lasam pana se rumeneste. Atat de simplu si atat de bun! Pofta...

Tarta cu dovlecel si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2011

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca. Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie. Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi. Calim...

Cartofi gratinati cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund. Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si...

Scrambled eggs - Papara - Jumari de ou

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2011

Topim untul intr-o tigaie la foc mediu. Intr-un castron amestecam ouale cu smantana, cascavalul si patrunjelul tocat. Asezonam cu sare si piper si amestecam Odată ce untul s-a topit, turnam ouale in tigaie. Ce prajim amestecand ocazional, pana cand ouale devin pufoase si ajung la consistenta...

Conopida picanta pane

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2011

Spalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare. Batem ouale si le amestecam cu fulgii de ardei iute. Conopida scursa si racita o dam prin faina,...

Platou de legume la gratar

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2011

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem in jumatate sau sferturi. Prajim legumele pe gratar, apoi le punem pe un platou. Le stropim cu dressingul din ulei si otet. Le servim ca atare, sau pe post de garnitura langa carne. Pofta buna!

Omleta cu ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2011

Calim cateva secunde ceapa in ulei incins, pana devine sticloasa. Batem ouale cu o lingura de smantana, sare, piper, apoi adaugam 1 felie de cascaval taiata cubulete mici si branza rasa. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam ouale batute peste ceapa, amestecam rapid astfel incat sa...

Cartofi noi cu ceapa rosie, rozmarin si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei, unt topit si apa. Asezonam cu sare si piper, apoi punem crengutele de rozmarin, cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata pestisori. Acoperim cu o folie de aluminiu si lasam sa se coaca la 200°C timp de 30 minute....

Salata de ou cu tarhon

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2011

Tocam ingredinetele. Le punem intr-un castron pentru a le amesteca cu iaurt si maioneza. Asezonam cu sare, piper si, amestecam. Punem salata la rece pentru minim 30 de minute, apoi servim. Pofta buna va doresc!

Risotto cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2011

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent. Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa...

Chiftelute din carne de porc si vita

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea muita in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeta tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza. Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe...

Somon afumat cu ridichi

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2011

Taiem bucatile de somon afumat in felii, pe lungime. Le asezam pe un platou. Presaram peste acestea felii de ridichi si ceapa verde, apoi seminte de mac. La sfarsit stropim cu dressingul. Lasam 30 de minute la rece, apoi putem servi. Pofta buna!

Tarta cu trei feluri de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2011

Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted. Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute. In acest timp pregatim umplutura: calim kaiserul tocat cubulete in ulei de masline, apoi il scoatem si il punem pe un servet de...

Cartofi noi cu unt si marar

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Spalam cartofii si ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare, sau la abur.Cand sunt fierti, ii curatam de coaja, ii punem intr-un vas, punem untul si sarea de mare rasnita. Punem apoi mararul tocat si amestecam pana se acopera frumos cartofii cu marar. Pofta buna!

Bulete de mozzarella cu susan

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Dam mozzarella prin razatoarea mare, apoi o amestecam cu restul ingredientelor. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam bilute pe care le rostogolim prin pesmetul amestecat cu faina si seminte de susan, apoi le tinem o ora la frigider. Le prajim in ulei incins bine timp de 2-3 minute,...

Oua umplute cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Curatam ouale fierte si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un castron cu restul ingredientelor. Taiem 12 fasii subtiri si mici de somon, restul il punem langa galbenusuri. Mixam totul pana obtinem o pasta moale si omogena. Umplem jumatatile de oua cu...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute. Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de...

Cheese Truffles - Bile de branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam pana obtinem o pasta omogena. Acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece pentru o ora, dar o putem lasa si peste noapte. Formam mingiute pe care le vom rula prin patrunjel tocat, boia de ardei dulce, sunca prajita, bucatele de...

Chec aperitiv cu cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Drobul de miel de Pasti, o reteta minunata pentru sfintele Sarbatori Pascale ... Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece. Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie. In...

Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2011

Cartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute. Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. Cat timp se fierb cartofii preagatim intr-un bol dresingul: amestecam mustarul cu mierea, uleiul de masline, patrunjel tocat, sare,...

Bruschete caprese

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2011

Punem feliile de paine la prajit. Cat timp acestea se rumenesc in toaster noi tocam rosiile, mozzarella, frunzele de busuioc si le amestecam impreuna cu feliile de masline intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, adaugam putin ulei de masline si le amestecam pentru a se intrepatrunde toate...

Budinca de orez cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2011

Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se...

Mozzarella cu rosii si busuioc-antipasta-aperitive

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Rosiile spalate le taiem felii. Taiem si mozzarella felii. Aranjam alternativ rosiile si mozzarella pe o farfurie. Stropim cu ulei si otet, condimentam dupa gust si adaugam busuiocul tocat marunt, sau frunze intregi, in functie de preferinte. Pofta buna!

Pateu de ficat cu lapte si coniac

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul. Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de...

Cartofi cu rozmarin la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2011

Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 7-8 minute daca sunt mari sau 4-5 minute daca sunt mici. Trebuie sa fie fierti doar pe jumatate. Ii curatam de coaje si ii taiem felii sau rondele. Ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si rozamrin tocat. Asezonam cu sare, piper si...

Afisate 1 - 30 din 63 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]