Risotto cu ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 5232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez special pentru risotto
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 170 g ciuperci champignon proaspete
  • 120 ml vin sec
  • 500-600 ml supa pui
  • 50 g parmezan ras
  • 30 g unt
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa acoperim orezul, uramatoarea portie de supa punand-o dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat
Asezonam cu sare si piper. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poienita cu ciuperci a la Michelle