Risotto cu ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 5440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez special pentru risotto
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 170 g ciuperci champignon proaspete
  • 120 ml vin sec
  • 500-600 ml supa pui
  • 50 g parmezan ras
  • 30 g unt
  • cateva fire de patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa acoperim orezul, uramatoarea portie de supa punand-o dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat
Asezonam cu sare si piper. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]