Tarta cu dovlecel si ciuperci

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 3744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 8 g drojdie proaspata
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 galbenus de ou si 1 ou intreg
  • 70 g unt topit
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella
  • 100 g urda
  • 2 oua
  • cateva fire de cimbrisor
  • Pentru topping:
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 zucchini galben
  • 1/2 zucchini verde
  • 6-7 ciuperci champignon de marime medie
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecel si ciuperci:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca.

Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie.

Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua si verdeturi.

Calim ciupercile 1 minut in uleiul in care am pus un catel de usturoi. Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aranjam feliile de dovlecel si ciupercile si coacem tarta in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 30 minute.

Cand compozitia pare coapta, turnam peste tarta oul batut cu lapte. O mai lasam inca 10 minute, pana capata o culoare aurie.
O putem servi calda, dar este la fel de buna si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu conopida si dovlecei