Pateu de ficat cu lapte si coniac

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2011 | 8257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • lapte – cat sa acopere ficatul in oala
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 -3 linguri de coniac
  • 170 g unt pentru pateu
  • 2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
  • sare
  • 30 g unt pentru acoperit pateul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu lapte si coniac:

Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.

Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.

Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu lapte si coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Panacris 1

16.03.2011, 16:58

Delicios!

divainbucatarie 1

18.03.2011, 19:10

Va multumesc mult dragele mele Luk, Mamaieelena si Panacris!

housy 1

27.05.2011, 15:21

cat de interesant trebuie sa fie!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui cu cartofi,bacon si cascaval la cuptor