Pateu de ficat cu lapte si coniac

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2011 | 9591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • lapte – cat sa acopere ficatul in oala
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 -3 linguri de coniac
  • 170 g unt pentru pateu
  • 2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
  • sare
  • 30 g unt pentru acoperit pateul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu lapte si coniac:

Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.

Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.

Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu lapte si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]