Cartofi gratinati cu verdeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 30192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml smantana – pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • cateva fire patrunjel
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze mici busuioc
  • 1 felie sunca taiata cubulete
  • 300 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • unt – pentru uns forma de copt
  • 1 praf nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu verdeturi:

Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.

Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.

Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.

Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu crema de branza si cascaval