Tarta cu trei feluri de ceapa

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2011 | 3287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 110 g unt
  • 1 ou batut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ceapa galbena
  • partea alba de la un praz tinerel
  • 250 g kaiser sau bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua batute
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf nucsoara
  • 200 g crema de branza Philadelphia
  • 100 g branza de capra – sau orice branza sarata
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu trei feluri de ceapa:

Pentru a face aluatul amestecam toate ingredientele, pana abtinem un aluat neted. Facem o bila, o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru 30 minute. In acest timp pregatim umplutura: calim kaiserul tocat cubulete in ulei de masline, apoi il scoatem si il punem pe un servet de bucatarie care va absorbi surplusul de ulei. Intr-un vas amestecam branza cu oua si faina apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Intindem aluatul cu mana in forma de tarta, punem baconul calit, apoi amestecul de branza.

Vom face un topping din rondele de praz, solzisori de ceapa rosie si ceapa galbena – puteti face diverse aranjamente ca design pentru tarta. Cantitatea exacta de ceapa o veti alege in fuctie de gust.

Mie nu-mi ramane decat sa va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu trei feluri de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu miez de lapte