Oua vopsite

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 6226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua,
  • vopsea de oua,
  • otet,
  • sare,
  • ulei / unt / slanina – la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute.

Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua – pentru fiecare culoare vom proceda la fel. Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea). Ouale de tara sunt mai pigmentate si este posibil ca vopseaua sa nu prinda uniform, sa ramana picaturi mici albe.

Daca vrem sa realizam diferite modele din flori sau frunze, punem plantele pe ou si invelim oul cu un ciorap. Strangem bine si legam. Taiem surplusul de ciorap, apoi punem ouale in vopsea.

Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime, unt.

Va doresc din suflet PASTE FERICIT!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle