diana_k

1

Bucataras
incepator

Jimbolia

Bucataras din 08.01.2010

RETETE145
PRIETENI295
Retete

Pizza cu margine de branza

In Pizza la 5 Oct 2013

In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face  groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai...

Pizza Calzone

In Pizza la 5 Oct 2013

In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la creascut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauag asarea intr-o parte si se face  groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat moale, ce nu mai lipeste si...

Prajitura cu nuca de cocos (3)

In Prajituri la 7 Iun 2013

Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt. Am impartit compozitia in doua, o parte am amestecat-o cu cacao si am turnat-o in tava. Am copt blatul pe trei sferturi, cam...

Conopida gratinata

In Mancaruri de legume la 17 Mai 2013

Conopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sare si piper. Ungem o forma termorezistenta cu unt si o presaram bine cu pesmet. Asezam conopida in vasul uns...

Amandine glazurate cu fondant

In Prajituri la 11 Mai 2013

Incepem cu fondantul:  Pentru inceput punem un vas la congelator. Intr-o oala incapatoare se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se da pe foc avand grija ca atunci cand v-a incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului. Cand siropul s-a ingrosat suficient si...

Cozonac din rulade cu ciocolata

In Prajituri la 9 Mai 2013

  Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean incapator, intr-un colt se pune sarea, in mijloc se face o groapa unde se toarna laptele cu drojdia...

Tort de ciocolata cu visine

In Torturi la 30 Apr 2013

Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35...

Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni

In Torturi la 24 Apr 2013

Blat: Mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam pana se formeaza o spuma lucioasa, densa, care nu curge. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi cacao, faina si praful de copt. Coacem blatul in tava de 26 cm timp la 180 grade C.  Lasam blatul la racit, il taiem in doua si il...

Ciocanele de pui cu legume la cuptor

In Pui la 22 Apr 2013

Cartofi se curata, se spala si se taie in patru. Morcovii se curata si se feliaza, la fel si ceapa. Marul se taie cubulete mari. Tava ce va merge la cuptor se unge cu ulei, se aseaza legumele se presara cu sare, piper, boia si rozmarin. Se amesteca bine si se distribuie in tava. Ciocanele de...

Crutoane picante sau Kubeti

In Piine la 22 Apr 2013

Painea de preferinta mai uscata de 2 zile, se taie cubulete mici de 1 cm. Se aseaza cubuletele de paine in tava si se stropesc cu ulei de masline,  se presara condimentele si se amesteca usor cu mainile. Se pune tava in cuptor pana se rumenesc crutoanele si devin aurii, pentru aproximativ 15...

Desert prajitura cu nuca si krantz

In Prajituri la 19 Apr 2013

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 15 Apr 2013

Ceapa si usturoiul se taie marunt si calesc in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate bucatele mari. Se completeaza cu 1,5 litrii de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit cam 20 de minute. Se scoate zeama si ciupercile se paseaza cu blenderul, se toarna zeama inapoi in...

Napolitane cu crema de caramele si ciocolata

In Prajituri la 15 Apr 2013

Incepem cu stratul de ciocolata : ciocolata taiata marunt si frisca se topesc la foc mic,  se adauga nuca si biscuitii macinati. Cu aceasta crema calduta se unge o foaie de napolitana. Stratul de caramele : caramelele, frisca si untul se topesc,  se adauga nuca si biscuitii...

Tarta cu branza - lacrimi dulci

In Prajituri la 10 Apr 2013

Faina se freaca cu untul moale, se adauga zaharul, oul praful de copt, Se adauaga lapte treptat cat sa obtinem un aluata moale ce nu lipeste. Se unge o tava de copt de 24cm cu putin ulei si se presara cu faina apoi se intinde aluatul fraged. Se da tava la rece 30 de minute. Branza dulce se...

Ciorba de salata verde

In Ciorbe la 10 Apr 2013

Sunca, ceapa si usturoiul verde se taie bucatele mici. Salata se spala, se scurge de apa si se taie marunt. Calim sunca in 2 linguri de ulei, cand s-a rumenit punem ceapa si usturoiul verde si lasam pe foc pana se inmoaie, apoi adaugam salata verde. Amestecam usor pana se inmoaie si salata...

Desert branzoaice

In Prajituri la 9 Apr 2013

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat...

Muffins, trandafiri cu nuca

In Prajituri la 5 Apr 2013

Drojdia o dizolvati in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina, si lasati-o 10 minute. Retul ingredientelor le puneti MP, cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat. Dupa ce creste aluatul il intindeti pe masa presarata cu faina, il ungeti cu unt...

Aperitiv rulada cu legume si salam

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2013

Intr-un vas bate putin ouale cu telul, adauga smantana, faina si condimentele. Vei obtine o compozitie ca de omleta, destul de subtire. Toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, presara gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde. Coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp...

Prajitura fina cu mere

In Prajituri la 26 Mar 2013

Se framanata un aluat, o treime se pune la congelator iar restul de aluat se pune la frigider. Merele se curate si se taie felii   subtiri, se amesteca cu grisul. Asamblare: Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava mare de la aragaz, se pune umplutura, se presara...

Pancakes-clatite americane

In Prajituri la 22 Mar 2013

  Ouale se bat bine cu telul, se adauga faina, sarea, zaharul, uleiul si treptat apa minerala si laptele amestecand bine, bine pana dispar toate cocoloasele....trebuie sa obtinem o compozitie groasa ca o smantana, la nevoie se mai adauga apa minerala sau faina. Se lasa compozitia sa se...

Ciulama cu ciuperci

In Mancaruri de legume la 21 Mar 2013

Ciupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins. Cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile si o jumatate cana de apa, se lasa sa fiarba inabusit sub capac, la foc...

Salata de vinete cu ardei copti

In Salate la 21 Mar 2013

Maioneza: Intr-un vas curat si uscat punem galbenusurile, mustarul si sarea de lamaie, mixam putin pana se omogenizeaza si incepe sa se lege, apoi incepem sa picuram putin cate putin ulei, mixand in continuare pana vedem ca maioneza si-a marit volumul, acum putem turna ulei mai multisor odata...

Prajitura cu nuca de cocos (2)

In Prajituri la 15 Mar 2013

Foi: Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a...

Ciocolata de casa cu orez expandat

In Prajituri la 13 Mar 2013

Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon. Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec. Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop gros, gros. Pentru a fi siguri ca siropul este gata se face o proba: se pune o picatura de sirop...

Desert cornulete fragede cu gem

In Dulciuri la 12 Mar 2013

Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece o ora. Se intinde o foaie subtire se unge cu untul moale si se impatureste de trei ori. Se da la rece 30 de minute. Se intinde aluatul cu atentie pentru a nu strica straturile, se taie in patrate de 7/7cm, se ung cu dulceata apoi...

Bounty

In Prajituri la 10 Mar 2013

Untul, ouale, zaharul se mixeaza bine pana devine o spuma, se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se pune compozitia in tava si se coace. Se lasa la racit. Laptele, untul si gris se pune pe foc si se fierbe pana devine o crema groasa, se adauga vanilia, zaharul si cocosul. Se intinde...

Tort cu rulada si crema de capsuni

In Torturi la 7 Mar 2013

Pentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt. Pentru blatul de rulada Albusurile se bat spuma cu...

Placinta-melc cu mere

In Prajituri la 4 Mar 2013

Punem drojdia la dospit in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina si se lasa 10 minute la loc caldut pana isi mareste volumul. In cuva de la MP punem faina cernuta, praful de sare, zaharul, untul topit, coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita si pornim MP pe...

Musaca de cartofi

In Porc la 14 Feb 2013

Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase. Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa,...

Desert prajitura amandina

In Prajituri la 13 Feb 2013

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, sa nu se lase spuma de albusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se pune putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor cu o spatula, de jos...

Afisate 31 - 60 din 145 retete    

Postari recente

publicat la 30.05.2014

Tarta cu branza si spanac

publicat la 29.05.2014

Desert nuci umplute

publicat la 27.05.2014

Rulada cu crema de nuca de cocos

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]