publicat la 30.05.2014
publicat la 29.05.2014
publicat la 27.05.2014
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza cu margine de branza
In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai...
Pizza Calzone
In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la creascut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauag asarea intr-o parte si se face groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat moale, ce nu mai lipeste si...
Prajitura cu nuca de cocos (3)
Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt. Am impartit compozitia in doua, o parte am amestecat-o cu cacao si am turnat-o in tava. Am copt blatul pe trei sferturi, cam...
Conopida gratinata
Conopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sare si piper. Ungem o forma termorezistenta cu unt si o presaram bine cu pesmet. Asezam conopida in vasul uns...
Amandine glazurate cu fondant
Incepem cu fondantul: Pentru inceput punem un vas la congelator. Intr-o oala incapatoare se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se da pe foc avand grija ca atunci cand v-a incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului. Cand siropul s-a ingrosat suficient si...
Cozonac din rulade cu ciocolata
Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor. Faina se cerne se pune intr-un linghean incapator, intr-un colt se pune sarea, in mijloc se face o groapa unde se toarna laptele cu drojdia...
Tort de ciocolata cu visine
Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35...
Tort cu crema de ciocolata, bezea si capsuni
Blat: Mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam pana se formeaza o spuma lucioasa, densa, care nu curge. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi cacao, faina si praful de copt. Coacem blatul in tava de 26 cm timp la 180 grade C. Lasam blatul la racit, il taiem in doua si il...
Ciocanele de pui cu legume la cuptor
Cartofi se curata, se spala si se taie in patru. Morcovii se curata si se feliaza, la fel si ceapa. Marul se taie cubulete mari. Tava ce va merge la cuptor se unge cu ulei, se aseaza legumele se presara cu sare, piper, boia si rozmarin. Se amesteca bine si se distribuie in tava. Ciocanele de...
Crutoane picante sau Kubeti
Painea de preferinta mai uscata de 2 zile, se taie cubulete mici de 1 cm. Se aseaza cubuletele de paine in tava si se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele si se amesteca usor cu mainile. Se pune tava in cuptor pana se rumenesc crutoanele si devin aurii, pentru aproximativ 15...
Desert prajitura cu nuca si krantz
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la...
Supa crema de ciuperci
Ceapa si usturoiul se taie marunt si calesc in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate bucatele mari. Se completeaza cu 1,5 litrii de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit cam 20 de minute. Se scoate zeama si ciupercile se paseaza cu blenderul, se toarna zeama inapoi in...
Napolitane cu crema de caramele si ciocolata
Incepem cu stratul de ciocolata : ciocolata taiata marunt si frisca se topesc la foc mic, se adauga nuca si biscuitii macinati. Cu aceasta crema calduta se unge o foaie de napolitana. Stratul de caramele : caramelele, frisca si untul se topesc, se adauga nuca si biscuitii...
Tarta cu branza - lacrimi dulci
Faina se freaca cu untul moale, se adauga zaharul, oul praful de copt, Se adauaga lapte treptat cat sa obtinem un aluata moale ce nu lipeste. Se unge o tava de copt de 24cm cu putin ulei si se presara cu faina apoi se intinde aluatul fraged. Se da tava la rece 30 de minute. Branza dulce se...
Ciorba de salata verde
Sunca, ceapa si usturoiul verde se taie bucatele mici. Salata se spala, se scurge de apa si se taie marunt. Calim sunca in 2 linguri de ulei, cand s-a rumenit punem ceapa si usturoiul verde si lasam pe foc pana se inmoaie, apoi adaugam salata verde. Amestecam usor pana se inmoaie si salata...
Desert branzoaice
Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit. Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat...
Muffins, trandafiri cu nuca
Drojdia o dizolvati in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina, si lasati-o 10 minute. Retul ingredientelor le puneti MP, cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat. Dupa ce creste aluatul il intindeti pe masa presarata cu faina, il ungeti cu unt...
Aperitiv rulada cu legume si salam
Intr-un vas bate putin ouale cu telul, adauga smantana, faina si condimentele. Vei obtine o compozitie ca de omleta, destul de subtire. Toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, presara gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde. Coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp...
Prajitura fina cu mere
Se framanata un aluat, o treime se pune la congelator iar restul de aluat se pune la frigider. Merele se curate si se taie felii subtiri, se amesteca cu grisul. Asamblare: Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava mare de la aragaz, se pune umplutura, se presara...
Pancakes-clatite americane
Ouale se bat bine cu telul, se adauga faina, sarea, zaharul, uleiul si treptat apa minerala si laptele amestecand bine, bine pana dispar toate cocoloasele....trebuie sa obtinem o compozitie groasa ca o smantana, la nevoie se mai adauga apa minerala sau faina. Se lasa compozitia sa se...
Ciulama cu ciuperci
Ciupercile se spala bine de pamant si se taie feliute nu prea marunte, ele vor scadea la fiert. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in uleiul bine incins. Cand ceapa devine sticloasa se pun ciupercile si o jumatate cana de apa, se lasa sa fiarba inabusit sub capac, la foc...
Salata de vinete cu ardei copti
Maioneza: Intr-un vas curat si uscat punem galbenusurile, mustarul si sarea de lamaie, mixam putin pana se omogenizeaza si incepe sa se lege, apoi incepem sa picuram putin cate putin ulei, mixand in continuare pana vedem ca maioneza si-a marit volumul, acum putem turna ulei mai multisor odata...
Prajitura cu nuca de cocos (2)
Foi: Din toate ingredientele am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua. Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita. Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a...
Ciocolata de casa cu orez expandat
Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon. Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec. Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop gros, gros. Pentru a fi siguri ca siropul este gata se face o proba: se pune o picatura de sirop...
Desert cornulete fragede cu gem
Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece o ora. Se intinde o foaie subtire se unge cu untul moale si se impatureste de trei ori. Se da la rece 30 de minute. Se intinde aluatul cu atentie pentru a nu strica straturile, se taie in patrate de 7/7cm, se ung cu dulceata apoi...
Bounty
Untul, ouale, zaharul se mixeaza bine pana devine o spuma, se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se pune compozitia in tava si se coace. Se lasa la racit. Laptele, untul si gris se pune pe foc si se fierbe pana devine o crema groasa, se adauga vanilia, zaharul si cocosul. Se intinde...
Tort cu rulada si crema de capsuni
Pentru blatul de cacao: Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua. Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt. Pentru blatul de rulada Albusurile se bat spuma cu...
Placinta-melc cu mere
Punem drojdia la dospit in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina si se lasa 10 minute la loc caldut pana isi mareste volumul. In cuva de la MP punem faina cernuta, praful de sare, zaharul, untul topit, coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita si pornim MP pe...
Musaca de cartofi
Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase. Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa,...
Desert prajitura amandina
Blat : Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, sa nu se lase spuma de albusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se pune putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor cu o spatula, de jos...