Prajitura fina cu mere

de diana_k in Prajituri, 26 Mar 2013 | 17215 vizualizari

 

1 cana are 250 ml,

reteta este pentru tava mea este mare de 38/28cm.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 250 g unt moale( 160g untura)
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1 cana smantana
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • plus:
  • 6 mere acrisoare
  • 2 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu mere:

Se framanata un aluat, o treime se pune la congelator iar restul de aluat se pune la frigider.

Merele se curate si se taie felii  subtiri, se amesteca cu grisul.

Asamblare:

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava mare de la aragaz, se pune umplutura, se presara merele.

Se scoate si aluatul din congelator, se rade direct in tava pe razatoarea cu gauri mari.

Se coace la 180grade C timp de 30-40 minute. Rece se presara cu zahar pudra si se taie in portii potrivite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere