Cozonac din rulade cu ciocolata

de diana_k in Prajituri, 9 Mai 2013 | 15592 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de cozonac:

  • 700 g faina
  • Zahăr - 100 g
  • 1 cub de drojdie (42g)
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt moale
  • 1praf de sare
  • 1 esenata de rom


in plus:

  • 5-6 linguri mari de Nutella
  • 100g ciocolata
  • 1/2 borcan de gem caise, sau ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac din rulade cu ciocolata:

 Pregăti aluatul astfel: în 100 ml de lapte cald se pun 2 linguri de zahar si drojdia sfaramata, se lasa 10-15 min. pana creste simtitor.

Faina se cerne se pune intr-un linghean incapator, intr-un colt se pune sarea, in mijloc se face o groapa unde se toarna laptele cu drojdia si se amesteca putin, apoi se adauga pe rand oul, untul moale, restul de zahar si romul.

La inceput se framanta aluatul cu mana, cand incepe sa se desprinda de pe pereti vasului se rastoarna pe masa presarata cu faina si se framanta bine, bine, pana devine neted, fin, fara cocoloase
 ....se mai poate adauga lapte sau faina dupa cum cere aluatul.
.....bineinteles toate acestea se pot face si la masina de paine.

Ligheanul se unge cu ulei se pune aluatul in el si se lasa la crescut 1 timp de 1-1,5 ore.   Intre timp ciocolata se topeste si se amesteca cu nutella Cand aluatul a crescut se intinde de 5-7 mm grosime, se unge pe 3/4 cu ciocolata si se pliaza in trei, de doua ori.
Se intinde din nou de data asta cat dimensiunea tavii de copt si se taie fasii late de 2cm.  

Fiecare fasie de aluat se rasuceste, trebuie mare grija pentru a nu strica straturile de ciocolata, si se aseaza una langa alta in tava prevazuta cu hartie de copt.  Se lasa 15 minute la odihnit apoi se introduce tava la cuptor la 180 grade timp de 25 minute pana se rumeneste frumos.  

Imediat ce se scoate tava din cuptor se trasfera blatul pe un prosop curat si se unge cu gem. Se ruleazai strans cu ajutorul prosopului, nu va speriati daca se mai intampla sa se desfaca din fasii... s-ar putea sa aveti nevoie de putin ajutor, adica de 4 maini.

Se lasa cozonacul 4-5 ore s-au pana a doua zi cand se  poatei servi pudrat cu zahar langa o ceasca de ceai sau lapte.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac din rulade cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diana_k 1

11.05.2013, 08:57

multumesc fetelor...

mihaelar63 1

13.05.2013, 00:15

Ce-mi place
Uite asa poti servi esalonat o felie .... dar nu cred ca rezista cineva la a se opri la primul rotocol

Panacris 1

13.06.2015, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!