De vis, un deliciu... pacat ca s-au terminat, cat ai spune "Menta".
Inainte sa va impartasesc ingredientele si modul in care au fost combinate acestea, as dori sa va scriu pe scurt despre beneficiile mentei.
Menta, pe langa faptul ca are un miros si o aroma foarte placuta, are si dfect carminatic, calmand durerile de burta si favorizand eliminarea gazelor intestinale. Are o usoara actiune antifermentativa si dezinfectanta, fiind Este indicata in tratamentul colitei fermentative, diareei si toxiinfectiilor alimentare.
este foarte utila in stari de oboseala cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.
Acesta are si efect antibacterian, atunci cand este aplicat pe piele intr-o forma diluata pentru a nu produce iritare, fiind util si in caz de pete, puncte negre si acnee.
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt.
Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in doua-patru bucati.
Incalziti la bain-marie ciocolata neagra (cel putin 70% cacao), impreuna cu untul pana se topesc, amestecand din cand in cand.
Atentie: nu umpleti foarte tare cu apa vasul dedesubt, doar atat cat sa nu atinga apa vasul in care ati introdus ciocolata si untul.
Luati de pe foc si adaugati zaharul si plicul de zahar vanilat, sau puteti inlocui cu un baton de vanilie.
Amestecati totul cu mixerul la viteza medie si adaugati ouale, una cate una, pana cand se incorporeaza in compozitie. Mixati totul cam 3-4 minute.
Adaugati cate un pic din faina, apoi bicarbonatul de sodiu si sare si amestecati usor, reducand viteza mixerului. Turnati incet si iaurtul. Continuati inca 3 minute.
La final adaugati capsunile.
Umpleti formele de briose cam la 2/3 din capacitatea fiecarei forme.
Coaceti 25 de minute.
Modul de preparare al glazurii:
Intr-un bol turnati crema de mascarpone si amestecati cu frisca pana se omogenizeaza, adaugati apoi zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de menta.
Taiati marunt marunt frunza de menta si adaugati in compozitie.
Cu ajutorul unui pos, glazurati briosele dupa ce acestea s-au copt si si s-au racit.