Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 20 Ian 2013 | 3672 vizualizari

 

De vis, un deliciu... pacat ca s-au terminat, cat ai spune "Menta".
Inainte sa va impartasesc ingredientele si modul in care au fost combinate acestea, as dori sa va scriu pe scurt despre beneficiile mentei.
Menta, pe langa faptul ca are un miros si o aroma foarte placuta, are si dfect carminatic, calmand durerile de burta si favorizand eliminarea gazelor intestinale. Are o usoara actiune antifermentativa si dezinfectanta, fiind Este indicata in tratamentul colitei fermentative, diareei si toxiinfectiilor alimentare.
este foarte utila in stari de oboseala cauzata in special de suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare.
Acesta are si efect antibacterian, atunci cand este aplicat pe piele intr-o forma diluata pentru a nu produce iritare, fiind util si in caz de pete, puncte negre si acnee.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 briose:
  • 120 gr faina alba
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 180 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • 2 oua de casa
  • 60 ml iaurt grecesc
  • 230 gr capsuni
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 125 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar alb pudra
  • 1/2 lingurita zahar vanilat de Bourbon
  • frunze de menta
  • 2-3 lingurite esenta de menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta:

Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt.
Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in doua-patru bucati.
Incalziti la bain-marie ciocolata neagra (cel putin 70% cacao), impreuna cu untul pana se topesc, amestecand din cand in cand.
Atentie: nu umpleti foarte tare cu apa vasul dedesubt, doar atat cat sa nu atinga apa vasul in care ati introdus ciocolata si untul.
Luati de pe foc si adaugati zaharul si plicul de zahar vanilat, sau puteti inlocui cu un baton de vanilie.
Amestecati totul cu mixerul la viteza medie si adaugati ouale, una cate una, pana cand se incorporeaza in compozitie. Mixati totul cam 3-4 minute.
Adaugati cate un pic din faina, apoi bicarbonatul de sodiu si sare si amestecati usor, reducand viteza mixerului. Turnati incet si iaurtul. Continuati inca 3 minute.
 La final adaugati capsunile.
Umpleti formele de briose cam la 2/3 din capacitatea fiecarei forme.
Coaceti 25 de minute.

Modul de preparare al glazurii:

Intr-un bol turnati crema de mascarpone si amestecati cu frisca pana se omogenizeaza, adaugati apoi zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de menta.

Taiati marunt marunt frunza de menta si adaugati in compozitie.

Cu ajutorul unui pos, glazurati briosele dupa ce acestea s-au copt si si s-au racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diana_k 1

21.01.2013, 11:52

ce frumoase sunt

Dya Daniela Andrei 1

21.01.2013, 15:53

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

21.01.2013, 22:28

Multumesc are mult fetelor as fi vrut sa mai ramana ceva si pentru voi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, piersici din compot si miez de lapte