Tort de ciocolata cu visine

de diana_k in Torturi, 30 Apr 2013 | 10217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri lapte,
  • 6 linguri ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata: 
  • 600 ml frisca lichida,
  • 300 g ciocolata,
  • 100 g cacao,
  • 3 linguri mari Finetti,
  • 1 cana visine din compot.
  • Insiropat:
  • siropul de la compot se dilueaza cu apa si se indulceste dupa gust pana obtinem aproximativ 400 ml lichid,
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute. Rece se taie in trei felii.

Crema:

Ciocolata se taie marunt. 100ml frisca se incalzeste pana in punctul de fierbere apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata, se amesteca bine pana se topeste. Restul de frisca se mixeaza bine. Putina frisca se opreste pentru decor, restul se incorporeaza cu ciocolata, cacaoa cernuta si Finetti

Asamblat si ornat:

In tava cu inel detasabil se monteaza tortul incepand cu cea mai dreapta si frumoasa foaie de blat care se insiropeaza, se pune crema si se preasara visine, apoi asezam blatul mai uratel pe care il insiropam, punem crema si visine, deasupra punem ultimul blat, il insiropam si pe el si dam tortul la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe un platou, astfel blatul aratos din partea de jos va deveni partea de sus a tortului. Se indeparteaza inelul detasabil si se poate orna tortul dupa imaginatie si gust. Eu am facut acest model de trandafiri, de care m-am indragostit si floricele din ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si ciocolata