Rulada cu crema de nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 27 Mai 2014 | 17183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri mari de faina
  • 1 lingura de cacao
  • Strat de ciocolata :
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri apa
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 10g gelatina maruntita
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de nuca de cocos:

blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.
La final se pune faina si se amesteca usor.
Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.
 Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.
Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.

strat de ciocolata:

Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.
Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.

crema:
Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.
Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada caramel