publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot
Am condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi din carne.Am pus capacul vasului. Am conectat aparatul la tensiune si am setat pe High pentru 5...
Pandispan cu fructe si crema fina de branza
Am pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele....
Piept de pui crocant cu paste si galbiori
Pieptul de pui l-am taiat în doua pe mijloc si apoi fiecare felie iar în doua, pe lungime, obţinând astfel 4 felii. Am condimentat si le-am lasat câteva ore la frigider. Intr-o cratita am pus putin ulei,am calit ceapa si morcovul razuit,am pus boia si apoi...
Salata de paste cu legume
Pastele le-am pus la fiert,în apa cu putina sare si ulei. Când s-au fiert am oprit focul si le-am mai lasat putin în apa, apoi le-am scurs. Am fiert foarte puţin si broccoli în apa cu sare. Morcovul l-am razuit fâsii lungi cu ajutorul curatatorului de legume....
Nuggets de pui
Fulgii de porumb i-am maruntit în robot,apoi i-am amestecat cu parmezanul razuit.Lasam deoparte amestecul. Tot în robot am pus pieptul de pui taiat cubulete ,condimentele,apa si fulgii de cartofi.Apoi am tocat obţinând o pasta. Am format chiftelute pe care le-am tavalit...
Pavlova cu pere posate in vin rosu
Am pregatit mai întâi bezeaua. Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza. Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri...
Cupcakes cu crema de vanilie
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit. Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La final vanilia si zeama de portocala. Va rezulta un aluat destul de dens fiind cu unt în compozitie. In...
Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie
Clatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm. Am mixat galbenusurile cu zaharul. . Am mixat separate si albusurile cu...
Clatite cu sunca si ciuperci
Am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30 cm. Am lasat putina compozitie de clatite în care am razuit parmezan si am pus-o peste...
Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici
Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu zaharul si un praf de sare. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste crema...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o cu praful de copt, si cacaoa. Nuca am prajit-o si am macinat-o. Am mixat albusurile cu un praf...
Caramel sărat
Mod de preparare caramel: Am pus zaharul într-o craticioara de inox cu fundul mai gros,o folosesc mereu când caramelizez zaharul pentru ca nu se lipeste. Am pus craticioara la foc mic.Am lasat zaharul sa se caramelizeze,nu am amestecat,doar am mai scuturat câte putin...
Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine
Am pregatit mai întâi crema ganache pentru ca va trebui sa stea la frigider 2-3 ore. Am încalzit smântâna pentru frisca pâna la puctul de fierbere (fara a o fierbe), apoi am pus în ea ciocolata alba rupta bucati. Am lasat-o putin ,am amestecat...
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale
Prima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am pus în sampanie si am amestecat pâna s-a topit. Am lasat sa se raceasca,apoi am pus-o...
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi
Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme). Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat...
Rasol de mânzat gătit la slow cooker Crock-Pot
Am condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore. Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti. L-am scos din tigaie si l-am acoperit sa stea cald. In aceeasi tigaie,am pus ceapa tocata marunt si usturoiul,zarzavatul curatat si...
Cafea ciocolatoasă
Am pus cafeaua calduta, ciocolata, scorţişoara si 50 ml frisca în recipientul blenderului. Am înşurubat capacul cu lame, l-am pus în locasul din corpul blenderului si prin câteva apasari scurte succesive, cafeluta mea a fost gata. Am garnisit-o cu putina frisca si...
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango
Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere. Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Gelatina...
Cozonac cu rahat,de post
Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute. Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte. Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa...
Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură
Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata. Am mixat 4 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat cele 6 linguri de zahar. Vom obtine o spuma lucioasa si foarte ferma. Am adaugat 1 lingura rom si...
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele
Am spalat ardeii, conopida si gogonelele. Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa. Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei. Am umplut ardeii cu conopida. Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele. Gogonelele le-am taiat în...
Prăjitură cu cremă de brânză
Am pregatit mai întâi umplutura. Am mixat brânza cu zaharul si smântâna si am adaugat sarea, aromele si praful de budinca. Am lasat-o la frigider. Pentru foi am mixat cele 4 oua cu zaharul, apoi ajutându-ma de un tel am încorporat uleiul, iaurtul si...
Smoothie de mango,kaki şi portocală
Fructele le-am taiat cubulete,apoi le-am pus împreuna cu restul ingredientelor,mai putin coaja de portocala si scortisoara,în vasul blenderului. Am pornit blenderul la viteza maxima si le-am lasat pâna ce fructele au fost complet omogenizate. Am pus bautura în...
Cornuleţe cu nucă
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de...
Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine
Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si...
Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza
Foi: Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un aluat elastic, destul de tare ca sa putem întinde foile. Eu am folosit 750 g de faina, dar s-ar...
Prăjitură cu foi şi umplutură de mere
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul. Am pus sarea si vanilia dupa care am încorporat treptat faina. Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de...
Desert cu ciocolată şi zmeură
Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati. Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata. Dupa ce s-a...
Chec cu lămâie
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat. Am adaugat apoi câte un ou, mixând bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si am încorporat-o în compozitie. La urma am pus aromele, bilutele de ciocolata...
Dulceaţă de ardei iute
Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala. Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei. Am pus la fiert oţetul cu zaharul. L-am lasat sa fiarba pâna a...