Pizza cu blat pufos

de dariadeea in Pizza, 2 Iun 2013 | 37007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare,
  • zahar
  • o lingura de malai
  • Pentru sos:
  • 100 g rosii pisate din conserva
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • cimbru,oregano dupa gust,
  • sare
  • Pentru topping:
  • 250 g cascaval
  • 300 g sunca praga
  • masline
  • ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva felii de salam uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Mai intai am pregatit blatul.Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri.

Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus si oul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic.L-am uns cu o lingura de ulei si am format o sfera pe care am lasat-o sa creasca cam 2 ore.

Pentru sos am pus intr-o craticioara uleiul si usturoiul tocat marunt,rosiile pisate,cimbru,oregano,un praf de sare si am lasat sa fiarba un pic.

Pentru topping,am dat cascavalul prin razatoare,sunca presata am taiat-o cuburi,ardeiul fasii de 2 cm,maslinele le-am taiat rondele,(am folosit fara samburi) ciupercile le-am lasat asa(am luat la borcan)

Cand aluatul si-a dublat cantitatea l-am intins intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt pe care am presurat o lingura de malai.Am intins sosul de rosii,jumatate din cantitatea de cascaval(pentru o legatura mai buna a topingului),apoi sunca,ciupercile,cateva felii de salam uscat,maslinile ardeiul si am bagat la cuptor cam 25-35 min.Iin ultimile 10 min am pus si restul de cascaval deasupra si am lasat sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza zambitoare