Dupa reteta de Portocale înghețate va propun o alta varianta si mai simpla de facut cu clementine.
In loc de albus de ou si de zahar, am pus un sirop de artar fara zahar si un lichior foarte bun de mandarine 'imperial Napoléon'.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/clementine-inghetate.html
Se spală fructele.
Taiati capacul la clementine si scoateti sucul si pulpa.
Rezervați clementinele golite și capacelele la congelator.
Sucul si pulpa le mixati cu siropul de artar si cu lichiorul de mandarine.
Strecurati apoi compozitia printr-o sita apasand bine.
Turnati sucul obtinut intro cutie si dati la congelator timp de 4 ore.
Dupa 4 ore mixati compozitia inghetata si umpleti clementinele scoase din congelator.
Puneti capacul si serviti imediat sau pastrati-le umplute la congelator si le scoateti inanite de servirea desertului.