Desert cheesecake cu ricotta si cocos

de Catalina L in Torturi, 21 Iun 2021 | 3016 vizualizari

 

Iata pasca cu branza facuta de Paste.
Ca un cheesecake fara aluat, fara faina/gluten si cu putini carbohidrati deci low carb .
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 25 gr de nuca de cocos rasa
  • 35 gr pudra de migdale
  • 20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

Pentru crema:

  • 375 gr de branza ricotta
  • 150 gr de branza de vaci
  • 200 ml crema de cocos
  • 45 gr de faina de cocos
  • 75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie bio
  • vanilie

decor: nuci de pecan, seminte de grenada

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ricotta si cocos:

Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte).
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C.
Amestecati branza ricotta cu branza de vaci . Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul  si crema de cocos.
Puneti galbenusurile si faina de cocos. Amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat . Varsati in forma unsa si decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 4-6 ore inainte de a scoate din forma. Decorati dupa dorinta inainte de a servi. Serviti rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800