Desert cheesecake cu ricotta si cocos

de Catalina L in Torturi, 21 Iun 2021 | 2841 vizualizari

 

Iata pasca cu branza facuta de Paste.
Ca un cheesecake fara aluat, fara faina/gluten si cu putini carbohidrati deci low carb .
https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 25 gr de nuca de cocos rasa
  • 35 gr pudra de migdale
  • 20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

Pentru crema:

  • 375 gr de branza ricotta
  • 150 gr de branza de vaci
  • 200 ml crema de cocos
  • 45 gr de faina de cocos
  • 75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie bio
  • vanilie

decor: nuci de pecan, seminte de grenada

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ricotta si cocos:

Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte).
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C.
Amestecati branza ricotta cu branza de vaci . Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul  si crema de cocos.
Puneti galbenusurile si faina de cocos. Amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat . Varsati in forma unsa si decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 4-6 ore inainte de a scoate din forma. Decorati dupa dorinta inainte de a servi. Serviti rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)