Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

de Catalina L in Dulciuri, 31 Oct 2020 | 2046 vizualizari

 

De fiecare data cand gatesc un dovleac, pun la congelat un pic de piureu de dovleac pentru a face un desert.

Cum n-aveam chiar mult am adaugat o banana. Puneti zahar sau indulcitor dupa gust caci eu sunt cam zgarcita cu dulcele tare ;)
Pe jumatate am pus zahar pudra deasupra .
Toata lumea a apreciat si a fost multumita.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-ciocolata-banana-si-piureu.html

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)
  • 200 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 1 banana
  • 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 10-15 nuci de pécan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten):

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul  timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.

Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata