Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

de Catalina L in Dulciuri, 31 Oct 2020 | 1634 vizualizari

 

De fiecare data cand gatesc un dovleac, pun la congelat un pic de piureu de dovleac pentru a face un desert.

Cum n-aveam chiar mult am adaugat o banana. Puneti zahar sau indulcitor dupa gust caci eu sunt cam zgarcita cu dulcele tare ;)
Pe jumatate am pus zahar pudra deasupra .
Toata lumea a apreciat si a fost multumita.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-ciocolata-banana-si-piureu.html

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)
  • 200 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 1 banana
  • 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 10-15 nuci de pécan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten):

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul  timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.

Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone