Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI137
Retete / Aperitive / Garnituri

Mămăligă cu supă de dovleac - reteta HALLOWEEN !

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2015

Pentru reteta de supa de dovleac - vezi  aici . Se pune la fiert supa. Adaugăm faina de porumb in ploaie. Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund. Lasam sa se raceasca un pic apoi se adauga 40 gr de parmezan ras, semințele de mac și arpagicul tocat...

Cartofi suedezi

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2015

Incalziti cuptorul la 200°C. Spalati bine cartofii cu tot cu coaja. Se taie felii, dar nu pana jos...avand grija sa nu se desprinda Se presara cu ierburi, sare si piper. Puneti-i cate doi pe o folie de aluminiu si ungeti-i cu ulei. Inchideti folia si-i puneti intr-un vas la...

Rulouri snacks cu Avocado

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2015

Pregatiti aluatul de tortilla si lasati-l sa se odihneasca - reteta  aici . "Uscati" feliile de bacon într-o tigaie sau la cuptor pana devin crocante.  Maruntiti 4 felii de bacon si rezervati celelalte două.  Într-un castron, amestecati brânza...

Tortillas / Lipii de casă

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2015

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt.  Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul.  Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini. Framantati timp de 15...

Rulouri de primavara/ Nems rapide

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Se da morcovul pe razatoarea cea mare. Se curata și se toaca prazul. Se amesteca cu carnea tocata. Adaugati celelalte ingrediente, amestecati bine si dati la rece 1 ora. Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez....

Rulada "cosiță" cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2015

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte. Etalati  sosul pesto pe partea netaiata.. Depuneti feliii de rosie si de mozarella.   Puneti sunca si lamelele...

Rulada de cartofi cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2015

Curatati ceapa si usturoiul si le taiati marunt. Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline.  Adaugati carnea si ardeiul rosu taiat cubulete. Gatiti pe foc potrivit cateva minute. Adaugati bulionul, apa si ierburile. Condimentati....

Tartine "Antipasti" rulate

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2015

Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime. Tartine cu Tapenade - 2 bucati: Amestecam pasta de masline cu 2 linguri de Ricotta. Ungem fiecare felie cu compozitia obtinuta si rulam incet cu atentie. Tartine cu rosii...

Tartine fantezii

In Aperitive / Garnituri la 7 Sep 2015

Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat. Taiem cercuri cu ajutorul unui pahar. Ungem cu unt. Cu coaja unei rosii facem trandafiri. Decoram cu rosii cherry, salata si  presaram cu mac. Rulam si lipim cercurile de paine pe partea inferioara in jurul unei tije....

Dovlecel cu mar pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2015

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce. Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea. Incorporati albusul batut la compozitia precedenta. Adaugati usturoiul tocat, cimbrul,...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2015

Intr-un castron se pune si se amesteca faina, praful de copt, boia de ardei. Se adauga alternand uleiul, apa calda amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea. Incorporam albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos. Adaugam...

Tarta Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2015

Incalziti cuptorul la 200 ° C  Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta. Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două.  Gatiti 5 minute și rezervati.  Într-un castron, bateti ouale cu smantana și...

Bruschetta cu sardine

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2015

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon. Taiem sardinele pe jumatate si scoatem oasele. Se...

Bruschetta cu ton

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2015

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon. Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul. Intr-un...

"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2015

Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii. Eu l-am gatit  cu  Microccok Tupperware . Se curata partial si se taie în felii destul de groase. Se pune in Microcook, se presara deasupra cimbru, sare si piper,  se adaugă 40 ml de apă. Se da la...

Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2015

Punem laptele la fiert cu sarea. Varsam treptat faina de porumb amestecand cu un tel. Continuati sa amestecati la foc mic pana cand mamaliga incepe sa se ingroase si sa se desprinda de peretii vasului. Adaugati smantana, amestecati. Puneti cate o lingura de parmezan ras sau bucatele,...

Saorma cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2015

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta. Incalziti lipiile la...

Fajitas mexicane

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2015

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoil in uleiul de masline, adaugam ardeiul apoi carnea si revenim bine. Punem rosiile taiate cubulete si amestecam. Adaugati 1/2 pahar de apa, condimentele. Se fierbe la foc mic...

Briose Muffins cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2015

Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati 6 rosii in cubulete. In bolul robotului puneti somonul, branza pentru tartinat si amestecati.. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati. Puneti ceapa taiata, rosiile, condimentele, adaugati faina si amestecati toata...

Crochete de orez cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2015

Intr-un castron puneti orezul fiert, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt, oul, branza, cascavalul, sare si piper.   Amestecatti totul bine si dati la frigider pentru o ora.   Cu mainile trecute prin apa rece se ia din compozitie si se formeaza crochete- mi-au iesit...

Waffle cu Cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata. Amestecati totul bine. Incalziti...

Gaufres cu Cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2015

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul, cascavalul ras, sare , piper, faina si verdeata proaspat tocata.   Amestecati totul bine....

Tarta "Soare"

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2015

Taiati dovlecelul in felii subtiri si ardeiul in lamele fine. Trasati cu cutitul o stea in centrul aluatului. Ungeti cu ou. Puneti fellile de dovlecel pe partea de aluat netaiata, adaugati baconul si ardeiul.  Ridicati triunghiurile formate de stea si le dati peste garnitura....

Pateu din ficat de pui - de casa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i. Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele. Caliti legumele in uleiul de masline. Adaugati ficateii, cimbrul...

Chiftelute de carne cu maioneza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. La fel si verdeata. Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza. Cu mainile trecute prin apa rece  se formeaza chiftelute mici. Se prajesc in ulei incins la foc...

Pateuri de vita cu ceapa - Tupperware

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2015

Mărește foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou. Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.  Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără)....

Oua vopsite- Paste

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2015

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare. Le fierbem la foc mic. Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare. Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele. Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe...

Aperitiv cu bacon si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2015

Se-mparte aluatul foietaj în 8 fasii. Se taie branza de capră în 8 bucați. Impachetam fiecare bucata de branza de capră într-o felie de bacon. Puneti-le intr-o tigaie si le reveniti 2-3 minute pe fiecare parte. Condimentati. Eu le-am fixat cu cate o jumatate...

Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2015

Umplutura: Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine. Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura timp de 1 oră.    Aluat: Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se...

Saratele cu drojdie

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2015

Se scot ingredientele din frigider inainte. Se dizolva drojdia in apa calda.   Se face un aluat potrivit de tare, se lasa sa se odihneasca 1-2 ore.  Eu l-am facut cu masina de paine.   Se intinde o foaie, se unge cu ou batut (alt ou). Se presara chimen sau susan...

Afisate 91 - 120 din 124 retete    

Postari recente

publicat la 28.12.2024

Buturuga cu crema de castane

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]