Tortillas / Lipii de casă

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2015 | 6667 vizualizari

 

Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.

Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.

 

INGREDIENTE

pentru 8-10 tortilla

  • 500g faina
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurite praf de copt (opțional)
  • apă caldă - 20 cl
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas / Lipii de casă:

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt. 

Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul. 

Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.

Framantati timp de 15 minute. 

Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.

Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm. 

Se încălzește o tigaie. 

Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte. 

 

Trebuie sa fie usor rumenite. 

Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici

TIPS-URI

1

păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas / Lipii de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

11.10.2015, 11:42

Bune!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:09

Catalina L 1

11.10.2015, 13:31

multumesc la toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella cu rosii si busuioc-antipasta-aperitive